LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodna suradnja

Delegacija poznatog pariškog sveučilišta posjetila Sveučilište u Zagrebu, razgovaralo se o budućoj suradnji

Ovaj posjet predstavlja važan korak u jačanju međunarodnih veza Sveučilišta u Zagrebu i otvara vrata budućim projektima i partnerstvima s jednom od najprestižnijih akademskih institucija u Europi.

Ovaj posjet predstavlja važan korak u jačanju međunarodnih veza Sveučilišta u Zagrebu i otvara vrata budućim projektima i partnerstvima s jednom od najprestižnijih akademskih institucija u Europi.

U četvrtak, 12. rujna 2024. godine, Sveučilište u Zagrebu ugostilo je delegaciju francuskog sveučilišta Université Paris-Dauphine – PSL, jedne od vodećih europskih institucija u području organizacije i donošenja odluka. Sastanak je bio prilika za razgovore o budućoj suradnji između tih dvaju prestižnih sveučilišta, objavilo je zagrebačko sveučiilište.

Zagrebačko sveučilište organizira Tjedan dobrodošlice za strane studente, očekuje ih se više od 500


Izaslanstvo iz Pariza predvodile su izvanredna profesorica ekonomije i potpredsjednica za međunarodnu suradnju Sophie Méritet te Valérie Lozina, voditeljica Upravnoga odbora i disciplinskog sektora. U Zagrebu su ih dočekali prof. dr. sc. Jurica Pavičić, prorektor za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta u Zagrebu, i dr. phil. Branka Roščić, voditeljica Središnjega ureda za međunarodnu suradnju.

Planirate upisati studij ili nastaviti svoje obrazovanje? Ne propustite Smotru Sveučilišta u Zagrebu uživo ili online


Tijekom sastanka, kojem su prisustvovali i predstavnici Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – prodekan za kvalitetu i internacionalizaciju prof. dr. sc. Zoran Krupka, te prodekanica za strateška partnerstva i projekte izv. prof. dr. sc. Kosjenka Dumančić, razgovaralo se o mogućnostima razvoja zajedničkih projekata. Poseban naglasak stavljen je na suradnju kroz kraće studijske boravke te razmjene studenata, nastavnika i stručnog osoblja između tih dvaju sveučilišta.

IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
FOTO: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU