LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obilježava se od 1974. godine

Danas obilježavamo Svjetski dan zaštite okoliša, obilježit će ga i tri fakulteta

Iako danas obilježavamo Svjetski dan zaštite okoliša, on će se u Varaždinu službeno obilježiti 14. lipnja, u čemu će sudjelovati nastavnici i studenti triju fakulteta.

Iako danas obilježavamo Svjetski dan zaštite okoliša, on će se u Varaždinu službeno obilježiti 14. lipnja, u čemu će sudjelovati nastavnici i studenti triju fakulteta.

Danas, 5. lipnja 2021, obilježavamo Svjetski dan zaštite okoliša koji se obilježava od 1974. godine. Proslavit će ga i Geotehnički fakultet, Tekstilno-tehnološki fakultet i Fakultet organizacije i informatike, fakulteti Sveučilišta u Zagrebu koji svoja sjedišta ili studijske programe imaju u Varaždinu, ali ne danas, već 14. lipnja.

Događaj će se održati spomenutoga datuma od 10 do 18 sati u Šetalištu Ivana Pavla II u Varaždinu, povodom čega će studenti i njihovi nastavnici sa sva tri fakulteta predstaviti svoja istraživanja, odnosno ulogu pojedinca u zaštiti okoliša. Namijenjen je svim uzrastima, naročito djeci i mladima kako bi se kroz edukativne sadržaje, interaktivne kvizove i eksperimente upoznali sa zaštitom okoliša, stoji u priopćenju.
– Osim toga, ovo je ujedno i prilika maturantima da pobliže upoznaju navedene fakultete i odluče nastaviti obrazovanje u Varaždinu. 
Na događaju će kroz eksperimente, makete i promotivne materijale biti predstavljene tehnologije pročišćavanja zraka i voda, zaštite tla, ponovne uporabe različitih vrsta otpada te primjena informacijskih tehnologija u zaštiti okoliša. Održat će se i interaktivne eko-pitalice u kojima je moguće osvojiti i nagrade, a sudionici će se moći odmoriti na dekicama posebno izrađenima za ovu priliku.  

Za više detalja moguće je posjetiti Facebook događaj Svjetskog dana zaštite okoliša. Ako planirate grupni posjet, zbog epidemioloških razloga trebate se najaviti na e-adresu: promo@gfv.unizg.hr.
FOTO: PIXABAY