LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Youth Voice for Integrity 2021

Borba protiv korupcije: Otvorene prijave za antikorupcijski program za mlade

Program traje od 2. do 6. rujna 2021. godine u Varaždinu, a organizira ga Forum za održivi razvoj Zeleni prozor.

Program traje od 2. do 6. rujna 2021. godine u Varaždinu, a organizira ga Forum za održivi razvoj Zeleni prozor.

Youth Voice for Integrity (YVI) drugo je izdanje programa koji okuplja mlade od 16 do 24 godine s ciljem poticanja angažmana mladih u borbi protiv korupcije.

Program traje od 2. do 6. rujna 2021. godine u Varaždinu, a organizira ga Forum za održivi razvoj Zeleni prozor uz financijsku podršku Američkog veleposlanstva u Zagrebu.

Cilj je projekta upoznati sudionike s definicijom korupcije, posljedicama koje korupcija ima na zajednicu i načinima na koje se korupcija manifestira u društvu (uključujući medije, zdravstvo, politiku i obrazovanje), ali i potaknuti ih na razmišljanje o rješenjima i načinima na koje se možemo uspješno boriti protiv korupcije.

U prvom izdanju projekta sudjelovalo je 17 mladih iz cijele Hrvatske koji su po završetku programa prezentirali vlastite, vrlo uspješne i kreativne inicijative i projekte za borbu protiv korupcije.

Prvi dio programa sastoji se od interaktivnih predavanja i radionica na temu korupcije i borbe protiv korupcije. Održat će ih razni predavači koji su stručnjaci u svojim područjima.

U sklopu drugog dijela programa sudionici će dobiti priliku osmisliti vlastite inovativne strategije i inicijative za borbu protiv korupcije, pri čemu će imati mentorsku podršku. Tijekom posljednjeg dana programa sudionici će predstaviti svoje ideje, a oni koji žele implementirati svoje ideje dobit će mentorsku podršku i nakon završetka programa.

Dodatno, sudionici će u slobodno vrijeme imati priliku upoznati grad Varaždin i mlade koji aktivno djeluju u njemu. Sve troškove sudjelovanja u programu pokrivaju organizatori.

Prijave na program otvorene su do 17. kolovoza 2021. godine, a svi zainteresirani mogu ispuniti online prijavu. Za dodatne informacije o projektu moguće je kontaktirati organizatore na info@zeleniprozor.hr.

FOTO: FORUM ZA ODRŽIVI RAZVOJ ZELENI PROZOR