LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Anketni upitnik

Savez australskog nogometa istražuje sportsku aktivnost zagrebačkih studenata

Australski nacionalni sport posljednjih godina značajno raste na području Hrvatske, što je vidljivo kroz rad Saveza australskog nogometa Hrvatske koji, uz svoje sportske aktivnosti, upravo provodi istraživanje o aktivnosti studenata u Gradu Zagrebu.

Australski nacionalni sport posljednjih godina značajno raste na području Hrvatske, što je vidljivo kroz rad Saveza australskog nogometa Hrvatske koji, uz svoje sportske aktivnosti, upravo provodi istraživanje o aktivnosti studenata u Gradu Zagrebu.

Koliko su tjelesne aktivnosti važne za zdravlje svakog pojedinca, svima je već vrlo dobro poznato. Pribjegavaju im mnogi i zbog fizičkog izgleda, no jeste li znali da utječu i na koncetraciju, što se vrlo često odražava i na ocjenama na fakultetu.

Kako bi istražio sportsku aktivnost studenata u Gradu Zagrebu te kako bi dobivenim rezultatima prilagodio svoj program preferencijama svojih ispitanika, Savez australskog nogometa Hrvatske provodi anketu kojom propituje navedeno. Izdvajanjem pokoje minute za njeno ispunjavanje možete mu pomoći da dodatno unaprijedi sportsku sliku hrvatske metropole.

Spomenuti savez (SANH=AAFC) osnovan je u siječnju 2013. godine kao savez udruga građana u gradu Zagrebu s ciljem bolje organizacije i promocije australskog nogometa u državi. Prvi se klub pak pojavio u studenom 2005. godine pod nazivom Zagreb Giants, a kasnije je preimenovan u Zagreb Hawks. Tijekom godina, što je vidljivo na službenim stranicama, rast ovog sporta u Hrvatskoj uzeo je maha. Croatian Knights i Croatian Queens, muška i ženska reprezentacija, danas su najveći ponos saveza. Dosadašnji napredak ove discipline na našem prostoru ukazuje na potencijal koji ona nosi, a dodatni napori za približavanjem iste mladima dokazuju da će nas i ubuduće iznenađivati. 

Nakon što ispunite anketu, razmislite o tome da na svom zdravlju, ali i na boljim ispitnim rezultatima poradite upravo kroz treniranje australskog nogometa, timske sportske discipline koja nalikuje ragbiju, američkom nogometu i keltskom nogometu, a koja koristi i neke elemente sporta koji je kod nas poznat kao nogomet. Australski je nacionalni sport nastao u Melbourneu i jedan od najpopularnijih na tom kontinentu, no svijet ga još nije dovoljno upoznao. Možda biste se u njemu baš vi trebali okušati i biti jedan od 18 igrača u polju s loptom jajastog oblika.

Više informacija potražite na poveznici.

FOTO: SAVEZ AUSTRALSKOG NOGOMETA HRVATSKE