LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KPS 2018.

Rasprava o budućnosti vrhunskog ekipnog sporta na KIF-u

Šesnaesto će izdanje prestižne sportske konferencije na KIF-u započeti s pričama o velikim uspjesima hrvatskih trenera, a kroz dva dana svoja će znanja predstaviti domaći i strani stručnjaci.

Šesnaesto će izdanje prestižne sportske konferencije na KIF-u započeti s pričama o velikim uspjesima hrvatskih trenera, a kroz dva dana svoja će znanja predstaviti domaći i strani stručnjaci.

Lino Červar, Ivica Tucak, Mirko Novosel, Miljenko Rak i Vatroslav Mihačić podijelit će svoja razmišljanja i najzanimljivija sportska iskustva na prestižnoj sportskoj tribini Budućnost vrhunskog ekipnog sporta koja nas očekuje u petak, 23. veljače, u 9 sati na otvaranju 16. međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša. Uspješna trenerska petorka na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu otkrit će najznačajnije trenutke svojih karijera, ali i prepreke na putu do vrha profesionalnog sporta.

Lino Červar, najdugovječniji izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije, svojim je znanjem momčad doveo do brojnih odličja među kojima je i ono najveće, a to je olimpijsko zlato. Ivica Tucak proteklih je godina s Hrvatskom vaterpolskom reprezentacijom osvojio europsko srebro i svjetsko zlato, a njegov pristup i znanje ove su ga godine doveli do titule najboljeg vaterpolskog trenera na svijetu. Mirko Novosel kao vođa košarkaške reprezentacije u bivšoj Jugoslaviji nizao je odličja s Olimpijskih igara i Svjetskih prvenstava, dok je s Cibonom svojedobno osvojio i Euroligu. Miljenko Rak u svojoj je karijeri bio kondicijski trener Hrvatske rukometne reprezentacije te Janice Kostelić, dok je ravnatelj Nogometne akademije HNS Vatroslav Mihačić u Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji do uspjeha vodio vratare.

Uz uzbudljivu tribinu Budućnost vrhunskog ekipnog sporta na ovogodišnjoj konferenciji predavat će brojni svjetski stručnjaci iz kondicijske pripreme i sporta. Listu uglednih imena predvodi Francesc Cos, direktor Barca Innovation Hub nogometnog kluba Barcelona. On će na konferenciji predstaviti koncept ovog projekta koji uključuje učinkovitu selekciju budućih nogometnih talenata, ali i razvoj te razmjenu znanja u područjima poput medicine, tehnologije, timskog sporta, društvenih znanosti i drugog. Španjolskom stručnjaku pridružit će se i trener Julio Calleja, cijenjeni znanstvenik i kondicijski trener kojeg je najviše proslavio rad s najboljom španjolskom košarkaškom generacijom u povijesti, europskim i svjetskim prvacima. Tu je i Francesco Cuzzolin, sportski stručnjak čije je ime uz brojne druge uspjehe u svijetu prepoznato i po uspješnom kondicijskom vodstvu NBA košarkaške momčadi Toronto Raptors.

U dva konferencijska dana svoja će znanja predstaviti i domaći stručnjaci te treneri poput kondicijskog trenera košarkaškog kluba Baskonija Luke Svilara te Igora Čerenšeka čiji mentalni trening profesionalne sportaše dovodi do samog vrha i pruža jedan novi, suvremen i sveobuhvatan pogled na kondicijsku pripremu sportaša.

Šesnaesto izdanje Kondicijske pripreme sportaša održava se u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Udruge kondicijskih trenera Hrvatske.

FOTO: SELECT PR