LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nezdrav način života

Mr. sc. Loris Benassi: Pilates nije samo za cure!

Voditelj rekreativnih aktivnosti na pulskom Sveučilištu ispričao nam je o prednostima pilatesa.

Voditelj rekreativnih aktivnosti na pulskom Sveučilištu ispričao nam je o prednostima pilatesa.

Sjedenje za laptopom, nepravilna prehrana, velike količine ispijene kave i neprospavane noći samo su dio nezdravog studentskog života.

Kao oslobađanje od stresa stručnjaci predlažu bavljenje sportom. Voditelj rekreativnih aktivnosti na pulskom Sveučilištu ispričao nam je o prednostima pilatesa. 

Prenosimo dio intervjua iz pulske studentske emisije Indeks.

"Znamo kako je danas ubrzan način života. Sve se svodi na sjedilačkom tipu, bilo da se radi o učenju ili predavanju. Sport dobro utječe na njihova antropološka obilježja, neke medicinske karakteristike, motoričke i funkcionalne sposobnosti", govori nam mr. sc. Loris Benassi.

Koje su prednosti pilatesa?

Njime se jača snaga duha i tijela, omogućuje se skladan rast i razvoj, ne samo trupa, nego i gornjih i donjih ekstremiteta. Također se postiže preciznost i fleksibilnost pokreta, kao i skladan fizički i umni razvoj.

Bave li se dečki pilatesom?

Pilatesom se može baviti svatko. Neovisno o dobi, spolu ili uzrastu. Iako na pilatesu prevladavaju cure, ne vidim nikakvu otežavajuću okolnost da se i dečki bave tim sportom.

Dok se neki sportom mogu baviti rekreativno, drugima dolaženje na sportske aktivnosti donosi dodatne ects bodove. U Puli se također krajem svibnja ili početkom lipnja svake godine organizira Studentski dan sporta. Na taj način akademska ustanova promiče sport kao važan dio u segmentu života mladih.

Razgovor u cijelosti pogledajte u videu.

FOTO: INSTAGRAM