LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sajmovi stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu i Rijeci

Prilika za osvajanje preko 14 000 stipendija i stručnih praksi

Ovoga tjedna, u Zagrebu i Rijeci, održava se najveći sajam stipendija u Hrvatskoj. Izlagači s više od 60 sveučilišta i tvrtki iz Europe i svijeta predstavit će mogućnosti stipendiranja i obavljanja stručne prakse.

Ovoga tjedna, u Zagrebu i Rijeci, održava se najveći sajam stipendija u Hrvatskoj. Izlagači s više od 60 sveučilišta i tvrtki iz Europe i svijeta predstavit će mogućnosti stipendiranja i obavljanja stručne prakse.

Institut za razvoj obrazovanja, u svrhu promoviranja pravednog i dostupnog visokog obrazovanja kroz osiguravanje jednakih mogućnosti, organizira 17. listopada u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 13. Sajam stipendija i visokog obrazovanja. Za sve će zainteresirane biti otvoren od 10 do 18 sati.

Posjetitelji sajma imat će priliku razgovarati s predstavnicima više od 60 izlagača iz 13 zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Azije, koji će pružati informacije o studijima i oblicima stipendiranja na njihovim institucijama. Osim sveučilišta iz Austrije, SAD-a, Njemačke, Francuske, Japana, Kanade, Italije, Norveške, Danske, Nizozemske, Slovenije, Švicarske i Ujedinjenog Kraljevstva, svoje će štandove na sajmu imati i tvrtke IT sektora u kojima se studentima pruža mogućnost obavljanja stručne prakse. Na trećem mjestu po broju hrvatskih studenata koji tamo studiraju ističe se Austrija, koja je s izlagačima s više od 18 sveučilišta i tvrtki partner ovogodišnjeg sajma.

Organizatori su osigurali i bogat popratni program sajma, a posebno se ističe predstavljanje 7 600 novih stipendija koje dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Panel diskusija s predstavnicima Ministarstva, gospodarskog sektora i bivših stipendista počet će u 11:30, a bit će riječi o dvije najtraženije vrste stipendija u Republici Hrvatskoj – stipendije za STEM-studije i stipendije koje se dodjeljuju na temelju socio-ekonomskih obilježja studenata.

Kako bi mogućnost informiranja o prilikama stipendiranja i stručne prakse proširili i izvan Zagreba, izlagači će se predstaviti i u Rijeci, na 6. Sajmu stipendija i visokog obrazovanja, koji će se održati 19. listopada na kampusu Sveučilišta u Rijeci. Sve dodatne informacije o programu na oba sajma mogu se pronaći na službenoj web stranici ili službenoj Facebook stranici sajma.

FOTO: TRAŽIM STIPENDIJU