LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PROJEKTI

EWoB Business Hackathon

EWoB Business Hackathon - Studentski.hr
ewob.croatia@gmail.com
(+385) 95 834 9711

EWoB Business Hackathon je studentsko natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva na razini čitavog sveučilišta u Osijeku. Prvotno je namijenjen studentima Elektrotehničkog i Ekonomskog fakulteta, što naravno nije uvjet.

Pri samoj prijavi za sudjelovanje na natjecanju potrebno je riješiti jedan kratki zadatak koji nam pomaže u daljnjoj selekciji kandidata. Najboljih 20-30 kandidata (ovisno o broju prijavljenih i među njima onih koji zadovoljavaju kriterije) odabire se za sudjelovanje u natjecanju. Tempo je intenzivan, traje čak do 8 sati, a čitavo natjecanje podijeljeno je u 5 krugova. Eliminacijskog je tipa, te nakon svakog završenog kruga dio natjecatelja ispada iz daljnjeg natjecanja. U svakom krugu postoji po jedan zadatak, raspoređen po rubrikama. Rješavaju se pitanja procjene, strategije, logike te analize, a na kraju ova 4 kruga najboljih 10 finalista dobija priliku ući u 5. krug natjecanja i rješiti poslovni slučaj nekog poduzeća. Poslovni slučaj je stvaran, zadaje ga osoba u žiriju iz poslovnog sektora. Žiri je sastavljen od 5 članova. Oni su osobe iz poslovnog svijeta, sa iskustvom u IT-u i poslovnoj ekonomiji. Za sve finaliste bit će osigurane nagrade a za prva 3 najbolja finalista osigurane su i novčane nagrade te ponude za studentske prakse.

Hackathon je ostvario kvalitetnu medijsku pažnju i odličan uspjeh, kako od strane sponzora, tako i od natjecatelja. Svake godine nastoji se podignuti Hackathon na višu razinu, sa kompleksnijim pitanjima, boljim nagradama te kvalitetnijim outputima čitavog natjecanja.