LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

Najboljima na Mozgalu uručena nagrada u iznosu od 12 tisuća kuna

– Dosta smo se dobro snašli s ovom temom, puno smo toga isprobali baš zbog različitih iskustava i, eto, već smo dobili nekoliko mailova od potencijalnih poslodavaca. – ističu pobjednici.

– Dosta smo se dobro snašli s ovom temom, puno smo toga isprobali baš zbog različitih iskustava i, eto, već smo dobili nekoliko mailova od potencijalnih poslodavaca. – ističu pobjednici.

Nakon odrađenih radionica i sastanaka s mentorima, pet je najboljih timova pozvano na Mozgalovu svečanu ceremoniju u zagrebački Tehnološki park 31. svibnja u 17 sati. Tada su prezentirali svoja rješenja pred stručnim žirijem na ovogodišnju zadanu temu – Nenadzirana kategorizacija slika. Nakon desetominutnog izlaganja svakog tima, uslijedila su pitanja žirija, pred kojim je bio težak zadatak, s obzirom na to da su svi natjecatelji pokazali kreativnost i kvalitetno odrađen posao.

Zbrojeni bodovi dali su nam ovogodišnje pobjednike natjecanja:

  • 1. mjesto: Analysis Paralysis (Petar Perković, Domjan Barić, Ana Bokšić i Matej Pavlović)
  • 2. mjesto: Bude bolje dogodine (Matija Milišić, Arijana Brlek, Ante Žužul i Marko Ratković)
  • 3. mjesto: Hobbit & Hobbyte (Franjo Palajsa i Iva Manojlović)

 – Nadali smo se bar biti među prva tri tima. Svi smo se natjecali na Mozgalu i prošle godine, ali u različitim timovima pa smo odlučili napraviti jedan supertim. Dosta smo se dobro snašli s ovom temom, puno smo toga isprobali baš zbog različitih iskustava i, eto, već smo dobili nekoliko mailova od potencijalnih poslodavaca. – rekao je pobjednički tim nakon uručenja nagrade od 12 000 kuna.

Na pitanje što misli o eSTUDENTovom natjecanju Mozgalo, predstavnica tvrtke Infobip Andrijana Brkić rekla je:

– Vidim da je kvaliteta natjecanja svake godine sve bolja, tako da mislim da me ni sljedeće godine tema i rješenja natjecatelja neće razočarati. –

Mozgalo je edukativno studentsko natjecanje u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja, odnosno procesu pronalaženja korisnih informacija iz velikih količina strukturiranih i nestrukturiranih podataka. Pritom se koriste različite statističke metode, tehnike strojnog učenja i umjetne inteligencije. Prvo je i jedino studentsko natjecanje takvoga tipa u Hrvatskoj. Održava se na Sveučilištu u Zagrebu te pridruženim fakultetima ostalih hrvatskih sveučilišta u okviru kojeg studentski timovi izrađuju vlastita analitička rješenja.

FOTO: ESTUDENT