LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Silent Creations d.o.o.

Usability testing - testiranje aplikacija

OVAJ OGLAS JE ISTEKAO!

Zagreb
Ostalo
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScaBtKxFoY_08vSJBzNppDzWL_hwmCN81KxGUIK9TQqnLrJNQ/viewform
[RAD OD DOMA]

Tražimo osobu koja će koristiti razne web i mobilne aplikacije prema zadanim zadacima i pritom snimati ekran, svoj glas i svoje lice (putem web kamere na laptopu ili front-facing kamere na mobitelu).

Radi se o "usability testingu" gdje npr. testirate "Calendar" aplikaciju i vaš zadatak je "Kreirajte event u kalendaru u utorak u 20h" - vi se snimate kako izvodite taj zadatak i pritom govorite što i zašto radite. Snimanje lica je bitno zbog ekspresija lica kako bi se lakše mogle dokučiti emocije (konfuzija, iznaneđenje i sl.). Cijela ideja usability testinga je da se otkriju problemi ili neočekivane stvari u samoj aplikaciji pri njenom korištenju, pogotovo osoba koje prvi put vide aplikaciju.

Ponekad ćete sami odraditi zadatke, a ponekad ćete imati osobu na callu s kojom ćete skupa prolaziti zadatke. Testiranja pojedine aplikacije se obično obavljaju u blokovima od 15ak minuta.

Primjer kako to izgleda možete vidjeti ovdje (isječak) - https://www.youtube.com/watch?v=BUgUZZK3Nqs.

NAPOMENA: ne možete ništa krivo napraviti jer se ne testira vas nego aplikaciju, jedino "krivo" što možete napraviti je da kada sami odrađujete zadatke da NE govorite što i kako radite nego samo klikćete okolo u tišini.

Tečno pričanje engleskog jezika je uvjet - aplikacije su na engleskom i vi pričate na engleskom.

Hvala!
← Povratak na poslove