LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola RH (23)

Predsjednik Vijeća studenata: Tematika pozicije 45 tisuća studenata ne dopušta prostor za generalizaciju

O nedavno pokrenutoj inicijativi 300=300 razgovarali smo s predsjednikom Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske. Saznali smo koje je stajalište Vijeća o mijenjaju Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru i kako je ono uključeno u incijativu.

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola RH podržava inicijativu 300 = 300 koja se protivi odluci Ustavnog suda

Održan je višesatni sastanak između Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske te inicijatora inicijative 300 = 300.

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola RH provodi anketu o online nastavi

Do sutra u podne imate priliku dati svoje mišljenje o kvaliteti i izvedbi nastave na daljinu na veleučilištima i visokim školama u Hrvatskoj.

Istaknuti akteri visokoobrazovnog sustava: Stručna praksa nezamjenjiv je alat u visokom obrazovanju

Program svečane 50. sjednice Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske označen je konstruktivnom raspravom o važnosti stručne prakse u pripremi za tržište rada.

Dominik Ivkošić novi je predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH, sjedište se seli u Rijeku

– Smatram da je sastavljeno kvalitetno vodstvo s ozbiljnim planom rada i razvoja, kako bi opravdalo epitet najaktivnijeg studentskog predstavničkog tijela u Hrvatskoj. – rekao je novoizabrani predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola.

„Vrijeme je da binarni sustav obrazovanja zaživi u RH”

Što predstavnici Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske kažu o HKO-u, objašnjavaju u priopćenju nastalom nakon konferencije o istom.

Dora Miketek o planovima za svoj mandat i reputaciji veleučilišta i visokih škola

U intervjuu za Studentski.hr Dora Miketek otkrila je planove koje želi ostvariti tijekom mandata, prokomentirala je trenutni položaj veleučilišta i visokih učilišta Republike Hrvatske te navela ciljeve kojima želi na transparentan i informativan način doprijeti do svih studenata.

Mladi stvaraju tržište rada

– Nakon mnogo planiranja i koordinacije sa svim alumnijima veleučilišta i visokih škola, konačno je zaživio projekt Alumni business speed date – ističe voditelj, Filip Mikić.

Rasprava o kontroverznim izmjenama Zakona o HKO dosegla vrhunac, e-savjetovanje traje još samo dva dana

Studentski zbor i Vijeće studenata složili su se tek u jednoj stvari, pozvali su sve zainteresirane da sudjeluju u e-savjetovanju svojim komentarima, prijedlozima i kritikama da bi novi zakon bio što bolje prilagođen interesima javnosti.

"Razdvajanje sveučilišnih i specijalističkih stručnih studija bio bi presedan"

Predstavnici Vijeća smatraju da bi se odvajanjem navedenih studija na sedmoj razini specijalistički stručni studiji doveli u podređeni položaj te da bi ti studiji treballi biti izjednačeni zbog jednakog broja ECTS bodova koji se njima ostvaruju. Navedenu diskriminaciju Hrvatski studentski zbor već je negirao.