LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izborna sjednica

Dominik Ivkošić novi je predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH, sjedište se seli u Rijeku

– Smatram da je sastavljeno kvalitetno vodstvo s ozbiljnim planom rada i razvoja, kako bi opravdalo epitet najaktivnijeg studentskog predstavničkog tijela u Hrvatskoj. – rekao je novoizabrani predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola.

– Smatram da je sastavljeno kvalitetno vodstvo s ozbiljnim planom rada i razvoja, kako bi opravdalo epitet najaktivnijeg studentskog predstavničkog tijela u Hrvatskoj. – rekao je novoizabrani predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola.

U petak, 9. studenog 2018., održana je izborna 45. sjednica Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske u prostorijama Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Novoizabrano vodstvo čine predsjednik Vijeća studenata Dominik Ivkošić s Veleučilišta u Rijeci, zamjenica predsjednika iz reda privatnih visokih učilišta Matea Ivanković s Veleučilišta u Bjelovaru, zamjenik predsjednika iz reda državnih visokih učilišta Ivan Iviček s Veleučilišta u Karlovcu i tajnica Vijeća Katarina Šarac s Veleučilišta Velika Gorica. 

– Iznimna mi je čast bila prisustvovati izbornoj sjednici Vijeća studenata kao kandidat za predsjednika Vijeća studenata, a za što su mi na kraju i ukazali povjerenje članovi Vijeća. Bit će mi veliko zadovoljstvo voditi nacionalno tijelo koje predstavlja više od 45 tisuća studenata, uz kolegice i kolege u vodstvu. Smatram da je sastavljeno kvalitetno vodstvo s ozbiljnim planom rada i razvoja kako bi opravdalo epitet najaktivnijeg studentskog predstavničkog tijela u Hrvatskoj. Nastavljamo raditi u još snažnijem tonu, razvijati nove projekte i glasno se boriti za prava studenata. – rekao je Dominik Ivkošić, novoizabrani predsjednik Vijeća studenta veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske.

Na izbornoj sjednici prisustvovalo je 14 studentskih predstavnika članica Vijeća s pravom glasa, a pridružilo se i mnogo starih članova s ciljem podrške kandidatima. Trenutno predsjedništvo na čelu s Dorom Miketek iskazalo je punopravnu podršku svim kandidaturama za predsjedništvo i voditelje radnih tijela Vijeća studenata. 

– Čestitam od srca svim izabranim starim i novim kandidatima i želim im uspješnu akademsku godinu. Koristim priliku kako bih rekla hvala svima koji su kreirali bolji studentski standard i razvijali Vijeće studenata proteklih godinu dana i vjerujem kako će cjelokupno Vijeće nastaviti ispravnim putem u budućnosti s kolegom Ivkošićem. – ukratko je poručila Dora Miketek.

Foto: Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola RH

Miketek je nakon odrađenog mandata u Vijeću studenata i dugog bavljenja studentskim aktivizmom iskoristila priliku i otputovala na diplomski studij u Veliku Britaniju gdje su već prepoznali njen potencijal te je među mnogim kandidatima izabrali za nacionalnog delegata u National Unionu of Students. U Vijeću studenata, kao osoba s mnogo iskustva na području studentskih politika, ostaje na poziciji savjetnice predsjednika, odlukom kolege Dominika Ivkošića.

Novo vodstvo, osim prethodno navedenog predsjedništva, čine i voditelji Ureda Vijeća studenata. To su redom: Filip Vlajsović, voditelj Ureda pravobranitelja; Ivan Pnjak, voditelj Ureda za razvoj projekata i studentske udruge; Ciprijan Crljenko, voditelj Ureda za međunarodnu suradnju; Karla Gregl, voditeljica Ureda za društvene aktivnosti; Ivan Biošić, voditelj Ureda za odnose s javnošću; Duje Skender, voditelj Ureda za IT i Katarina Nekić, voditeljica Ureda za studentski standard i kvalitetu.

Ovaj će mandat Vijeće studenata preseliti svoje sjedište u drugi grad, odnosno u grad Rijeku na Veleučilište u Rijeci.

– Bez obzira na mjesto gdje smo, Vijeće studenata i dalje će se pomoću svih svojih resursa zalagati i boriti za studentska prava, standard, kvalitetu, ispravne politike te uključivost i integritet studenata stručnih studija veleučilišta i visokih škola na prostorima Republike Hrvatske. – poručuju iz Vijeća.

FOTO: VIJEĆE STUDENATA VELEUČILIŠTA I VISOKIH ŠKOLA RH