LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
Svjetski savez mladih Hrvatska (27)

O kreativnom poduzetništvu progovaraju oni koji su svoje talente pretvorili u posao

Na okruglom stolu u organizaciji SSMH-a o kreativnom poduzetništvu raspravljat će kreativni pojedinci koji su svoje talente pretvorili u posao.

Članovi HDZ-a, SDP-a i Mosta raspravljaju o utjecaju koji je COVID-19 ostavio na studente i mlade

O mladima u postpandemijskom kontekstu raspravljat će predsjednica Savjeta za mlade Vlade RH Tanja Herceg, predsjednica Foruma mladih SDP-a Biljana Gaća, predsjednik mladeži HDZ-a Ivan Vidiš, ekonomistica sa ZŠEM-a Vedrana Pribičević te Marin Miletić iz Mosta.

U tijeku prijave za online raspravu s Klubom čitatelja

Do 31. svibnja zaprimaju se prijave za sudjelovanje u online raspravi Kluba čitatelja koji je pokrenuo SSMH. Ovog puta tema je djelo „Koraljna vrata”.

Školarcima uskoro dostupan online „Kurikul za ljudsko dostojanstvo” u organizaciji SSMH-a

Prijave za online odgojno-obrazovni program „Kurikul za ljudsko dostojanstvo” traju do 3. svibnja, a broj je mjesta ograničen.

SSMH pokreće ciklus besplatnih online edukacija

Do 5. travnja zaprimaju se prijave za online edukaciju u najvećoj mjeri posvećenoj ljudskim pravima. Ona je ujedno i prvi korak u pridruživanju Svjetskom savezu mladih.

Čak 64,2% mladih nije upoznato s mjerama samozapošljavanja

Voditeljica projekta Kompas naglasila je kako je problem nezaposlenosti mladih jedan od gorućih problema u Hrvatskoj te je predstavila rezultate provedenog istraživanja prema kojima 48% mladih nije upoznato ili je slabo upoznato s mjerama zapošljavanja, a s mjerama samozapošljavanja nije upoznato čak 64,2% mladih.

SSMH ovog tjedna otvorio niz aktualnih društvenih tema; donosimo glavne zaključke

– Ovogodišnja konferencija aktualizirala je temu slobode kroz niz događaja na kojima smo tražili autentičnu definiciju slobode i raspravljali o aktualnim društvenim temama poput: očuvanja okoliša, zapošljavanja mladih, kulture, transhumanizma i modernih tehnologija – ističu iz SSMH-a.

Doznajemo što su stručnjaci rekli o utjecaju tehnološkog razvoja na dostojanstvo čovjeka

S obzirom na to da tehnologija nije vanjska sila, već nešto što mi stvaramo, opravdan je i potreban oprez u korištenju tako moćnog alata kao što je umjetna inteligencija kako ne bi došlo do zloupotreba nauštrb ljudskog dostojanstva i ljudske slobode, istaknuto je na okruglom stolu održanom u sklopu Tjedna SSMH-a.

Perspektiva u stečaju: pogledajte što su o zapošljavanju mladih rekli donositelji odluka

Božo Petrov, Marko Burčul, Luka Zrinski i Ivan Vidiš slažu se da se Hrvatska treba suočiti s budućnošću koja donosi velike promjene na tržištu rada zbog razvoja tehnologije. Evo što su još rekli!

Na sudjelovanje u izradi Strategije o samozapošljavanju i zapošljavanju mladih pozivaju se – mladi!

Mladi će razgovarati o problemima u njihovoj lokalnoj zajednici, mišljenjima, stavovima i znanjima o mjerama zapošljavanja i samozapošljavanja te planovima za budućnost, europskim i nacionalnim politikama, društvenom poduzetništvu i tako sudjelovati u izradi nacrta prijedloga mjera za novu Strategiju o samozapošljavanju i zapošljavanju mladih s ciljem poboljšanja uvjeta i procesa zapošljavanja u Hrvatskoj.