LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svjetski dan osoba s Downovim sindromom

Besplatno se prikazuje film „Lijepo mi je s tobom, znaš”; nastajao tijekom deset godina

Riječ je o filmu Eve Kraljević koji je nastajao kroz deset godina. Radnja prikazuje njezin odnos sa sestrom Mijom - veselom i otvorenom osobom koja ima Downov sindrom. 

Riječ je o filmu Eve Kraljević koji je nastajao kroz deset godina. Radnja prikazuje njezin odnos sa sestrom Mijom - veselom i otvorenom osobom koja ima Downov sindrom. 

Svjetski savez mladih Hrvatska organizira besplatnu online projekciju filma Lijepo mi je s tobom, znaš povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom. Održat će se u nedjelju, 21. ožujka, s početkom u 20 sati preko platforme Vimeo.

Riječ je o filmu Eve Kraljević koji je nastajao kroz deset godina. Radnja prikazuje njezin odnos sa sestrom Mijom –  veselom i otvorenom osobom koja ima Downov sindrom. U želji da razvije blisku povezanost sa sestrom, njihova je druženja bilježila kamerom. Iz tih snimaka nastao je nagrađivani film koji je 2015. godine primio nagradu na ZagrebDox festivalu HT nagradom publike, nagradu EDN Talent Grant u sklopu Sarajevo Film Festivala te nagradu publike na Liburnia Film Festivalu.

Eva Kraljević diplomirala je filmsko snimanje na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti te je kao snimateljica radila na dvadesetak različitih produkcija. O njenom postignuću svjedoči i nagrada iz 2009. godine za kameru na bienalnom filmskom festivalu FRKA koju je primila za film Danijel

Gledateljima će se nakon projekcije omogućiti i razgovor s autoricom preko Zooma – pričat će o nastanku filma i ostalim detaljima. Svi zainteresirani za razgovor moraju ispuniti prijavni obrazac na linku

Iz Svjetskog saveza mladih Hrvatska ističu da je cilj ovog događaja razviti svijest o osobama s Downovim sindromom, ukazati na njihov položaj u društvu te potaknuti ljude na solidarnost prema svim ljudima bez obzira na njihove fizičke i psihičke različitosti. 
FOTO: PIXABAY