LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
SRCE (32)

Srce obilježava 49 godina primjene novih informacijskih tehnologija u obrazovanju, znanosti i društvu

Danas se obilježava 49. obljetnica osnivanja Srca. Grupa sveučilišnih profesora koja je vodila projekt njegova osnivanja vizionarski je tada zacrtala strateške ciljeve koji su, poručuju predstavnici, aktualni i danas.

Potvrđen hakerski napad na CARNET, započelo kriminalističko istraživanje

Iz policije su potvrdili da je prijavljen napad na CARNET i javili da je započelo kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdio identitet počinitelja ovoga kaznenog djela. 

Plagiranju radova došao kraj; sva javna sveučilišta dobila pristup softverima za provjeru autentičnosti

Američki softver za provjeru autentičnosti radova „Turnitin” i njemački softver „PlagScan” postali su dostupni svim javnim sveučilištima u Hrvatskoj.

Oblikovanje seminarskog rada, fotošopiranje i rad sa zvukom uče se na besplatnim radionicama

U Sveučilišnom računskom centru Srce u siječnju se održavaju besplatne radionice dostupne studentima i drugim polaznicima iz akademskih zajednica.

Studomat dobio novu funkcionalnost

Nova funkcija Studomata jest korisničko sučelje na engleskom jeziku za odabir potvrda za ispis.

Sveučilišni računski centar predstavio novu uslugu – HTC Cloud

– HTC Cloud Srca korisnicima pruža 600 procesorskih jezgri i 150 TB podatkovnog spremišta na kojima na jednostavan i fleksibilan način mogu pokretati proizvoljne programske sustave i aplikacije. – rekao je Emir Imamagić.

Novo web-sjedište MojAAI@EduHr olakšava pristup podacima

MojAAI@EduHr služi kao platforma za informacije koje se tiču korisnika elektroničkog identiteta te predstavljaju mjesto na koje se korisnik oslanja kada želi pronaći sve bitne poveznice i adrese.

Predstavljen HR-ZOO koji bi trebao poboljšati kvalitetu istraživačkih radova; projekt je vrijedan 196,8 milijuna kn

Na sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu predstavljen je projekt Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO) koji će pridonijeti povećanju sposobnosti sektora za istraživanje, razvoj i inovacije za provođenje istraživanja vrhunske kvalitete i zadovoljavanja potreba gospodarstva.

Copernicus Hackaton održava se u Srcu, a prijaviti se mogu i studenti

Natjecanje će objediniti područja pametnih gradova i pametne uprave, zaštite okoliša i klime te primjene EO-a, a prijaviti se mogu stručnjaci, znanstvenici, istraživači, inovatori, ali i studenti i učenici.

Srce nudi mnoštvo besplatnih ljetnih tečajeva za studente – od Worda do Pythona

Pohađanjem besplatnih radionica Srca usvojit ćete mnoge korisne vještine koje će vam dobro doći pri izvršavanju fakultetskih obveza, ali i kasnije u životu.