LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Problemi sa sustavom

Nepredviđene poteškoće: Otežan pristup repozitorijima u sustavu Dabar

Svim korisnicima je zbog nepredviđenih poteškoća otežan ulaz u repozitorije sustava Dabar.

Svim korisnicima je zbog nepredviđenih poteškoća otežan ulaz u repozitorije sustava Dabar.

Nacionalna i Sveučilišna knjižnica u Zagrebu obavijestila je javnost da je došlo do neodređenih poteškoća koje ometaju pristup repozitorijima unutar sustava Dabar.

Razvojni tim Dabra radi na rješavanju problema te se nadamo da će poteškoće uskoro biti uklonjene, a sustav u cijelosti funkcionalan. Zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.  poručili su iz NSK.

Dabar (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) je ključna komponenta podatkovnog sloja nacionalne e-infrastrukture Republike Hrvatske. Služi za rješavanje tehnoloških preduvjeta nužnih za sustavnu brigu o digitalnoj imovini ustanovama i dionicima iz sustava znanosti i visokog obrazovanja.

Kroz uspostavu repozitorija u Dabru se dobiva pouzdano, fleksibilno i spremno za rad okruženje za razvoj i održavanje zbirki digitalne građe kroz podržane funkcionalnosti prikupljanja, trajne pohrane i diseminacije različitih digitalnih objekata.  stoji na službenoj stranici.

Ovaj je sustav nastao okupljanjem pojedinaca i institucija iz akademske zajednice, a daljnji razvoj se također veže uz podršku i suradnju šire zajednice.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA