LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
škola (45)

U tijeku prijave za kviz „Adio školo”; najbolja ekipa dobiva bon vrijedan 300 kn

U tijeku su prijave za sudjelovanje na kvizu namijenjenom srednjoškolcima koji će se održati ovog petka u Domu mladih. Po njegovu završetku prikazat će se i videomaterijali snimljeni za vrijeme karantene.

Zbog koronavirusa u samoizolaciji cijeli razred jedne splitske škole

U Splitu je na koronavirus pozitivan dječak i dvoje članova njegove obitelji, a zarazili su se zbog prethodnog kontakta sa zaraženim djedom, zbog čega je cijeli razred stavljen u izolaciju.

Uredbom o snižavanju kriterija za prolazak razreda Vlada razočarala sindikate, nastavnike i roditelje

Prema novoj Vladinoj Uredbi učenici osnovnih škola, kao i maturanti s četirima zaključnim jedinicama, imaju pravo na produžnu nastavu i popravni ispit. Ona nije oduševila sindikate, nastavnike, roditelje, kao ni brojne učenike osnovnih i srednjih škola.

Medicinski fakultet organizira Plivinu školu ljekarničke skrbi u Splitu

Plivina škola u organizaciji splitskog Medicinskog fakulteta održat će se od 28. do 30. kolovoza ove godine.

Većina ravnatelja prihvatila opciju odgode školskih putovanja

Putničke agencije u ovom trenutku ne mogu vratiti uplaćena sredstva jer su ona proslijeđena ostalim pružateljima usluga pa roditelji mogu prihvatiti opciju odgode školskih putovanja.

Otvorenje škola na sjeveru primjer života nakon koronavirusa; evo kako sada izgleda nastava

Iako su otvoreni nakon Uskrsa, danski vrtići i škole morali su se prilagoditi situaciji, pa su se učenici suočili s potpuno drugačijim pohađanjem nastave.

Ministarstvo donijelo nove preporuke o organizaciji radnog dana učenika; ocjenjivanje nakon Uskrsa

Idući je tjedan – tjedan ponavljanja i planiranja, a novih zadataka ne bi trebalo biti. Maturante pak očekuju novi materijali s pripremama za državnu maturu.

Velika Britanija zatvara škole i otkazuje maturu; ondje ima i hrvatskih učenika i studenata

– Svi naši savjetnici, kako za visoko obrazovanje tako i oni za srednju školu i jezične kampove u inozemstvu, u kontaktu su sa svojim učenicima i polaznicima koji su bili ili su još uvijek izvan Hrvatske kako bi se uvjerili da su na sigurnom. – rekla je Lea Ban

Kako će obilježiti zadnji dan školske godine predlažu – učenici

– Želja nam je omogućiti srednjoškolcima da sami osmisle program i uz našu podršku organiziraju obilježavanje zadnjeg dana školske godine te se kvalitetno zabave, ali i steknu nova znanja i vještine. – poručuju iz Info zone.

Student doktorskog studija priča kako je odlučio biti nastavnik – izvan škole

Nikica Torbica nastavnik je hrvatskoga jezika i povijesti koji je život odlučio posvetiti obrazovanju, ali je osobnu i profesionalnu sreću pronašao u organizaciji civilnog društva. Opisat će svoj višegodišnji put do, za njega, idealnog posla.