LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Neočekivani posjetitelj

Puma ušetala u školu pa prekinula pisanje završnih ispita

Učenici jedne osnovne škole u Kaliforniji imali su upečatljiv posljednji dan škole koji će pamtiti cijeli život. Umjesto završnih ispita, te učenike dočekao je lav na nastavi i tako obilježio taj vrlo važan školski dan.

Učenici jedne osnovne škole u Kaliforniji imali su upečatljiv posljednji dan škole koji će pamtiti cijeli život. Umjesto završnih ispita, te učenike dočekao je lav na nastavi i tako obilježio taj vrlo važan školski dan.

Mladunče planinskog lava zalutalo je u praznu učionicu srednje škole Pescadero, osnovne škole u Kaliforniji. Naime, u školi su vidjeli mladu pumu kako ulazi u učionicu prije nego što je školski dan počeo u 8:20 ujutro i zatvorili vrata za njom, držeći je zatvorenom.

Policajci su stigli u školu oko 9:30 ujutro kako bi formulirali plan za sigurno puštanje u divljinu.

Half Moon Bay Review izvijestio je da su učitelj i učenik prvo primijetili pumu ispred škole te da je pokušala ući u zgradu, ali je prvo naletjela na staklena vrata, zatim ušla u školu i nije mogla izaći nakon toga.

– Definitivno nije ono što sam očekivao danas kada sam došao u školu. Očekivao sam teške završne ispite, ali planinskog lava nikad – rekao je učenik 10. razreda Jay Alsadier. – Vidio sam već neke otprije, ali da bi bili u školi, to je prilično ludo, dodaje.

Alsadier je snimio fotografiju lava u učionici.

– Bilo je to mladunče, nije izgledalo tako prijeteće, da budem iskren. – rekao je. – Činilo se prilično uplašeno. Djelovalo je da se više on nas boji, negoli mi njega.

Nakon nekoliko sati, osoblje California Fish and Wildlife uspjelo je sigurno ukloniti mladunče iz učionice.

– Koristili smo pušku za smirenje kako bismo stavili mješavinu droge u životinju pomoću strelice. Išlo je glatko – rekao je John Krause, stariji biolog za divlje životinje za regiju Bay Delta. – Sigurno se trenutno transportira u zoološki vrt u Oaklandu, gdje ćemo surađivati ​​s našim partnerima kako bismo procijenili životinju i saznali u kakvom je stanju prije negoli je pustimo na slobodu.

Amy Wooliever, nadzornica Ujedinjenog školskog okruga La Honda-Pescadero, kaže da je puma u učionici izazvala popriličnu pomutnju.

– To je prekinulo naše završne ispite i druge planirane aktivnosti u učionici – rekla je. – Odgodili smo svečanost promocije naših učenika 8. razreda koja je bila planirana za večeras. Premještamo je na sutra navečer neposredno prije mature.

Kaže da su i prije imali susrete s planinskim lavovima, ali ne na ovakav način.

– Imali smo situacije da je planinski lav prošao pored osnovne škole i slično, tako da smo na to ovdje navikli – rekla je. Ali, imati jednog u učionici – iskreno sam mislila da je to bila šala neke od starijih generacija jer je bio dan prije završetka škole.

FOTO: UNSPLASH