LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
premijera (170)

„Danas je dan kad ti je krivo što nisi pogledao više dokumentaraca o majmunima”

Ona i On, glumica Iva Kraljević i glumac Silvio Mumelaš, na scenu iznose predstavu „Buđenje”.

„Pepeljuga” stiže na pozornicu; donosi je stotinjak nadarenih studenata

Preko sto nadarenih studenata Sveučilišta u Zagrebu zajedno donose još jednu opernu uspješnicu. Riječ je o „Pepeljugi” u režiji Saše Anočića i pod dirigentskom palicom Darijana Ivezića.

Kultno djelo „Ponos i predrasude” stiže u novoj baletnoj verziji

Prema mišljenju mnogih teoretičara književnosti radi se o neodoljivu i besprijekorno napisanu štivu koje se čini idealnim predloškom za baletno djelo u koreografskom rukopisu Lea Mujića

HNK Zagreb premijerno izvodi suvremeni kazališni projekt „Znaš ti tko sam ja”

Predstava će biti fokusirana upravo na povijesne relacije, izvrtanje činjenica, pritom stvarajući nelinearan tijek, varirajući stilom između stand-upa, seminarskog izlaganja i dramske predstave.

Gruntovčani iz 21. stoljeća stižu u kazalište

U ovoj priči koja se događa u današnje vrijeme, u 21. stoljeću, zatičemo poznate i nezaboravne likove iz Kerstnerova remek-djela – Dudeka, Regicu, Presvetlog, Cinobera, Martina, Matulu, Babicu, Besnoga, Greticu i druge – a svi se oni nalaze pred velikim izazovima novoga doba.

Da se naslutiti da će „Hotel Zagorje” biti predstava o kojoj će se itekako govoriti

Iznimno snažan tekst Ivane Simić Bodrožić čitateljima od 2010. godine, kada je nastao, vraća nešto od izgubljene nevinosti, a ako je suditi prema njezinim riječima – njegov je emocionalni ritam potpuno prenesen u ovu predstavu.

„Biste li pristali na smrt” – besplatno

– Plakao si, vrištao si, negirao si. Nakon toga ništa. Sad lezi, seri i pišaj. Tako izgleda stvarnost ljudi po kojoj su modelirani naši likovi. – stoji u &TD-ovom opisu nove predstave.

„Pukovnik ptica”–mogu li samo luđaci krenuti naprijed?

Nazočili smo premijeri predstave Vinka Brešana –„Pukovnik ptica”, temeljenoj na istoimenoj višestruko nagrađivanoj drami bugarskog pisca Hrista Bojčeva.

Višestruko nagrađivana crna komedija postavlja se u zagrebačkom kazalištu

Uz obilje humora i gorkog apsurda sedam likova traži smisao u napetoj dramaturgiji izvrnutog realiteta – uskoro u Kerempuhu.

U Gajevoj se kreće s pričanjem bajki odraslima

U Studiju Chekhov petero umjetnika – glazbenik, spisateljica, plesačica, glumica i redatelj – temeljem ljudske bliskosti nalaze se u projektu u kojem publici govore, glume, plešu, prikazuju bajke.