LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
PMF (47)

Profesor s PMF-a podnio ostavku u Senatu nakon smjene dekanice FFZG-a

Nils Paar, profesor s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, podnio je ostavku u Senatu nakon što je on izglasao smjenu Vesne Vlahović-Štetić s funkcije dekanice Filozofskog fakulteta.

Splitski studenti otkrili što ubija kancerogene stanice; dobili smo neke informacije iz prve ruke

Posebnu Rektorovu nagradu dobili su studenti Kemijsko-tehnološkog fakulteta i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta za uspješno provođenje projekta Biokemija eteričnih ulja. Iz prve smo ruke saznali kakav je značaj ovog otkrića te s kojim su se problemima nosili prilikom istraživanja.

VIDEO: PMF nema ni približno dovoljno sredstava za sanaciju nakon potresa

Promotivnim spotom PMF poziva na donacije sve alumne, tvrtke, štovatelje znanosti i prijatelje Fakulteta jer sredstva kojima raspolaže nisu ni približno dostatna za ponovni normalan rad.

Izabran novi dekan PMF-a

Aktualnu dekanicu prof. dr. sc. Aleksandru Čižmešija u listopadu će naslijediti dosadašnji prodekan za financije PMF-a – prof. dr. sc. Mirko Planinić.

Sutra se na virtualan način obilježava 75. rođendan splitskog PMF-a

Sutra, 27. svibnja, u 12 sati počinje virtualno obilježavanje Dana Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu.

FOTO: Biološki odsjek PMF-a također je pretrpio materijalnu štetu

Potres je uzrokovao materijalnu štetu na zgradi zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Veliko priznanje za PMF: Studentica geofizike pobijedila na MOL-ovom natjecanju

Geofizičarka sa zagrebačkog PMF-a Iva Lončar pobijedila je na MOL-ovom natjecanju, osvojivši pritom stipendiju i otvorena vrata za radno mjesto u naftnoj industriji.

VIDEO: Studenti snimili spot u kojem objašnjavaju zašto studirati na PMF-u

Svojim prvim promotivnim videom PMF-ovci pružaju informacije o odsjecima PMF-a i studijskim programima, ali i objašnjavaju budućim studentima zašto upisati baš ovaj fakultet.

Svake godine raste broj sudionika Simpozija studenata kemičara; uskoro ih očekuje 6. izdanje

Preko 800 studenata kemičara iz Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke, Novog Sada, Züricha i Berlina sudjelovalo je u prethodnih pet izdanja SiSK-a. Na šestom ih izdanju očekuju predavanja Dominika Cinčića, Tatjane Gazivoda Kraljević, Marka Košičeka i Vjekoslava Štrukila te izlaganja studenata koji će sudionicima predstaviti rezultate svojega rada.

Nakon rekordna 273 sudionika u pripremi je 6. Simpozij studenata kemičara

Već šestu godinu zaredom održava se Simpozij studenata kemije – događaj u kojem studenti zaljubljenici u kemiju prikazuju niz svojih talenata i organizacijskih vještina kako bi na jedan dan svake godine okupili priznate stručnjake kemičare, kao i sve studente i buduće studente, i razmijenili iskustva.