LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
osobe s invaliditetom (40)

VIDEO: Paraolimpijci objavili vježbe za osobe u invalidskim kolicima

Na red su došle vježbe prilagođene osobama u invalidskim kolicima koje vode Tomi Brajša i trener Ivan Perzel.

„Nevidljivom sposobnošću” ističe se potreba inkluzije osoba s invaliditetom; program sufinancira Erasmus+

Sudionici petodnevne radionice edukativnog teatra i dramsko-akcijskog istraživanja osmislit će nastup „Nevidljiva sposobnost (širenje)” kojim će skrenuti fokus javnosti s invaliditeta umjetnika/osoba na njihovu kreativnost i sposobnost te odaslati javnosti poruku za potrebom jačanja inkluzije osoba s invaliditetom, kako u društvu tako i na tržištu rada. 

Otvoren novi prostor Ureda za studente s invaliditetom

Novi prostor Ureda uređen je i osmišljen tako da bude još pristupačniji i otvoreniji svojim korisnicima koji trenutno primaju neki oblik potpore ili realiziraju određena prava zbog svojega statusa.

Ministrica Divjak donijela odluku o novčanoj potpori za prijevoz studenata s invaliditetom; evo koliko će iznositi

Ministrica Divjak donijela je odluku o visini iznosa novčane potpore za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom.

Potrebni ste maturantima s invaliditetom; evo kako im možete pomoći

Udruga ZAMISLI traži volontere koji će od sredine siječnja pomagati maturantima s invaliditetom u svladavanju gradiva za državnu maturu iz matematike, hrvatskog, stranih jezika i informatike.

Za sudjelovanje u projektima mobilnosti osobama s invaliditetom potrebna pomoć dviju do pet osoba!

Kao osobe s različitim vrstama invaliditeta, čiji su izazovi u mobilnosti vrlo različiti, govornici su se usuglasili da je ravnopravno sudjelovanje osoba s invaliditetom u projektima mobilnosti bez pomoći asistenta – nemoguće.

Na Sveučilištu u Zagrebu otvara se pitanje studiranja i zapošljavanja osoba s invaliditetom

– Cilj je skupa pridonijeti osvještavanju javnosti i društva o položaju osoba s invaliditetom u sustavu visokoga obrazovanja te senzibilizirati i potaknuti sve dionike društva na sustavnu brigu i razvoj sustava podrške pri njihovom zapošljavanju. – poručuju sa Sveučilišta.

UPSET Art – besplatni novitet u kulturno-umjetničkom sadržaju na Trešnjevci

– Već sam naziv festivala ukazuje na to da on cilja unijeti nešto novo u kulturni i umjetnički sadržaj na Trešnjevci te upoznati publiku s kreativnošću i umjetnošću osoba s invaliditetom. – poručuju iz Centra za kulturu Trešnjevka.

Objavljen natječaj za dodjelu nagrade najuspješnijem studentu ili studentici s invaliditetom

Osobe s invaliditetom i drugim poteškoćama prijavom na natječaj do 20. studenog 2019. godine u mogućnosti su dobiti novčanu nagradu u iznosu od 1000 kuna.

Para taekwondo projekt okuplja 45 mladih iz Italije, Bugarske i Hrvatske

– Tijekom raznih prezentacija i vježbi, u osam dana, mladi će se upoznati s taekwondom kao vještinom za jačanje tijela, duha i samopouzdanja. Sudionici će učiti na siguran, prijateljski i zabavan način u međunarodnom okruženju. – poručuju iz Taekwondo kluba Maksimir.