LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
Kineziološki fakultet (28)

Hrvatska postala bogatija za još jedno sveučilište i jedan fakultet u Slavoniji!

Na jučerašnjoj sjednici Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera donesene su odluke o osnivanju Kineziološkog fakulteta kao sastavnice osječkog sveučilišta i osnivanju Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Kako potaknuti mlade na tjelesnu aktivnost – preporuke s KIF-a

Budući da tjelesna aktivnost pridonosi očuvanju i unapređenju zdravlja tijekom cijelog života, stručnjaci s Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu donose ključne preporuke kako aktivirati mlade.

Stručnjaci s Kineziološkog fakulteta: Nakon 30 dana neaktivnosti dolaze veliki problemi

U Hrvatskoj se za 21% smanjila aktivnost na otvorenom, a izostanak tjelesne aktivnosti dovodi do niza zdravstvenih problema. Iz tog su razloga stručnjaci s KIF-a uputili preporuke za očuvanje zdravlja.

Student kineziologije ušao u Guinnessovu knjiga rekorda: „Kad razmišljaš kao pobjednik, i postaješ pobjednik!”

Boris Milošić student je Kineziološkog fakulteta u Splitu koji je nedavno oborio svjetski rekord u mladoj disciplini Bi-Fins na 13. otvorenom prvenstvu Srbije u Beogradu. Porazgovarali smo s njime o tomu kada je otkrio svoju ljubav prema ronjenju na dah i što kažu ljudi iz njegove okoline na to čime se on bavi.

Nesvakidašnji prizor na KIF-u: indijski borci oduševili

– Oduševljen sam što smo jednu ovakvu trupu indijskih majstora borilačkih vještina doveli u Hrvatsku i što smo ih predstavili na Kineziološkom fakultetu. – izjavio je veleposlanik Indije u Hrvatskoj.

Prihvaćena inicijativa za pokretanje Kineziološkog fakulteta u Osijeku; izdvojit će se postojeći studij Kineziologije

U Osijeku se priprema osnivanje diplomskog studija Kineziologije kako studenti više ne bi morali odlaziti u druge gradove ili u inozemstvo na nastavak studija, nego bi mogli ostati u svom gradu koji može ponuditi cjelovit, kvalitetan studij.

KIF radi na uvođenju sporta kao alata za rješavanje sukoba u kurikulume na sveučilištima

Jedan od osnovnih ciljeva projekta koji KIF provodi s partnerima iz 7 europskih država jest definiranje kompetencija potrebnih za predviđanje, izbjegavanje i prestanak nasilja, isključivanja i netolerancije u sportu te korištenje sporta kao alata za rješavanje sukoba.

Institut za kineziologiju predstavio novi studijski program za fitness trenere

Hrvatski institut za kineziologiju osmislio je studijski program u službi sporta i zdravlja te time približio i otvorio vrata svim zainteresiranim polaznicima. Prijave za program osposobljavanja zaprimaju se do 1. ožujka.

Ponovno velik interes budućih studenata za upis na Kineziološki fakultet

Kineziološki fakultet iznjedrio je značajan broj stručnjaka koji danas rade u području sporta diljem svijeta. Priliku da se pridruže brojnom društvu uspješnih kineziologa, budući studenti imat će na lipanjskom upisnom roku.

Kineziološki fakultet osmislio treninge koji će nas razbuditi na otvorenim lokacijama, uključili se i studenti

– Kroz „Aktivnu Hrvatsku” ovog ćemo ljeta educirati diljem obale. Pozivam sve da nam se pridruže u nekom od gradova u koji dolazimo. – istaknuo je kineziolog Ivan Antunović.