LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uskoro kreću upisi

Gužva na Danima otvorenih vrata KIF-a

Budući studenti uz edukativno predavanje imali su prilike pod stručnim vodstvom obići jedan od najtraženjih hrvatskih fakulteta.

Budući studenti uz edukativno predavanje imali su prilike pod stručnim vodstvom obići jedan od najtraženjih hrvatskih fakulteta.

Više od 200 budućih studenata posjetilo je s veseljem i nestrpljenjem iščekivani Dan otvorenih vrata Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji se nakon dvije godine pauze zbog koronavirusa ponovo održao uživo. Posebno veseli činjenica što su ovi mladi ljudi već na samom uvodnom predavanju pokazali osviještenost o važnosti kineziologije kao jednog od najvažnijih društveno odgovornih područja, te tako nakon stresnog pandemijskog razdoblja dali jednu novu nadu u promjenu loših životnih navika.
 
Budući studenti uz edukativno predavanje imali su prilike pod stručnim vodstvom obići jedan od najtraženjih hrvatskih fakulteta te se upoznati sa svim njegovim zanimljivostima, ali i potencijalnim  zadacima provjere motoričkih znanja s kojima se mogu susresti na ovogodišnjem razredbenom postupku.

– Svake godine organiziramo Dan otvorenih vrata kako bismo potencijalne studente informirali o svemu što ih može očekivati na razredbenom postupku. Naš fakultet je jedan od onih koji osim uspjeha u srednjoj školi i na maturi, prilikom upisa zahtjeva i određenu kvalitetu rezultata na samom razredbenom postupku, koji se sastoji od demonstracija motoričkih znanja i devet različitih sportova ili grupacija sportova i plivanja što je neophodno kako bi se mogla pratiti nastava. Protekle dvije godine Dan otvorenih vrata zbog pandemije smo održali online, a ove godine napokon smo ponovo ugostili buduće studente što nas iznimno veseli. – istaknuo je dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Tomislav Krističević.

U moru informacija i želja Kineziološki fakultet drugačiji je od drugih zbog čega je već nekoliko godina zaredom pri vrhu najpopularnijih fakulteta. Mladima nudi mogućnost da postanu stručnjaci u procesima vježbanja u tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi, kineziterapiji i zdravstveno usmjerenoj tjelesnoj aktivnosti, s aktivnim i rekreativnim sportašima na područjima kondicijske pripreme, fitnesa, sportske rekreacije, raznim sportovima, te u sportskom menadžmentu.
 
Uz sveučilišni studij, na kojem se studenti obrazuju za budući neposredni rad u nastavi Tjelesne i zdravstvene kulture na svim razinama obrazovanja, Studijski centar za izobrazbu trenera Kineziološkog fakulteta u svojim studijskim programima sadržava sveobuhvatan program za izobrazbu trenera, koji svojim stručnim znanjem doprinose sportskim klubovima timskih i individualnih sportova, te sportskoj rekreaciji, fitnesu i kondicijskoj pripremi sportaša i nesportaša.
FOTO: PRESS