LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
ispitni rokovi (47)

5 zabavnih načina kako iskoristiti slobodno vrijeme nakon ispitnih rokova

Ispiti su iza tebe i sad ne znaš kamo bi sa sobom? Donosimo ti nekoliko načina kako provesti slobodno vrijeme prije početka novog semestra.

6 tehnika opuštanja koje vam trebaju u ovo stresno vrijeme

Veljača je, prvi ispitni rokovi odavno su počeli, a studenti često pate zbog prevelikoga stresa, manjka vremena i viška gradiva. Uhvatite nekoliko minuta i opustite tijelo i um kako biste zadržali svoju produktivnost, zdravlje i stabilnost uz šest tehnika koje vam donosimo.

Studenti otkrivaju kako izgleda njihov život u vrijeme priprema za ispite

Stres i panika – dvije riječi koje opisuju kraj siječnja i većinu veljače. Nakon cjelokupnog semestra došao je red i na nimalo lagane izazove koji se stavljaju pred studentice i studente. Razgovarali smo sa studentima koji su nam opisali kako se pripremaju i koliko spavaju za vrijeme ispitnog roka.

Kako preživjeti prvi dio ispita u 2020. godini?

Bliži se ono vrijeme kada su knjižnice pune, ali i kafići također. Donosimo vam korisne metode za preživljavanje nadolazećih ispitnih rokova.

Studenti otkrivaju: Zimski ili ljetni ispitni rokovi – kada je lakše učiti?

Period ispitnih rokova najstresniji je period u studentskim životima. Bilo da je riječ o ljetnim ili zimskim ispitnim rokovima, čini se da ovo razdoblje studentima uvijek teško padne. 

Kako se konačno pokrenuti i ostvariti zacrtane planove

Htjeli mi to priznati ili ne, ljeto je pri kraju, a rokovi se bliže. Vrijeme je da posegnete za skriptama i razradite plan koji će vam pomoći pri uspješnom polaganju ispita.

Bliže se jesenski rokovi, donosimo savjete za odupiranje prokrastinaciji

Možda baš zbog prokrastinacije u lipnju morate učiti po ljeti. Kako i ove nadolazeće ispite ne biste odgodili za sljedeći rok, primijenite ovih par savjeta.

Lakše ćeš položiti ispite ako usred rokova – skočiš padobranom!

Izloženost stresu dovodi do nepovoljnog utjecaja na produktivnost i do onemogućavanja normalnog funkcioniranja. Otkrivamo kako i zašto odmoriti glavu i barem se nakratko izolirati od stresora.

Provjerili smo kako zagrebački studenti preživljavaju ispitne rokove na nesnosnim vrućinama

Porazgovarali smo sa studentima koji ljetne ispitne rokove preživljavaju u neklimatiziranim studentskim domovima. Saznali smo kako provode dane, kako je moguće koncentrirati se na 30-ak °C i što ih uopće motivira da uspješno privedu kraju učenje.

7 tehnika za povećanje produktivnosti u razdoblju ispitnih rokova

Kad se u isto vrijeme jave vrućine i ispitni rokovi, u glavi studenta nastane kaos, često pomiješan s lijenošću i željom za opuštanjem i odustajanjem. Stoga donosimo nekoliko prijedloga čijom primjenom možete povećati produktivnost i tako uspješno riješiti sve svoje obveze, a time i predstojeće ispite.