LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DRAMA PRED ISPIT

Kako se boriti sa stresom zbog ispitnih rokova?

Donosimo 5 savjeta kako se nositi sa stresom pred ispitne rokove. Nemojte zaboraviti da ima rokova!

Donosimo 5 savjeta kako se nositi sa stresom pred ispitne rokove. Nemojte zaboraviti da ima rokova!

Ako niste uspjeli kolokvirati ili jednostavno nemate mogućnost položiti kolegij preko kolokvija, obuzeti ste stresom pred ispitne rokove. Ipak, nemojte zaboraviti na važnost mentalnog zdravlja, stoga vam donosimo pet savjeta kako se nositi sa stresom, a ne zaboravite i to da ima rokova. 
 


VEZANO: Koje je najbolje mjesto za učenje?


 

1. Napravite plan obveza i učenja


Stavite sve obveze, datume ispita i slično na papir ili u bilješke na mobitelu, kako vam je već zgodnije, te napravite pravilnu raspodjelu vremena – to će vam olakšati da se ne osjećate preopterećeno te da ne razmišljate cijelo vrijeme hoćete li zakasniti. Naravno, tog plana se morate pridržavati, kako biste uspjeli.
   

2. Napravite pauzu od učenja


Važno je da onog trena, kad osjetite da vam koncentracija pada, uzmete pauzu. Prošećite, pogledajte epizodu serije, popričajte s prijateljima, crtajte, što god vas opušta.
 

VEZANO: Imate problema s koncentracijom? Ova vrsta glazbe pomoći će vam u učenju!


 

3. Ako se mučite s određenim dijelom gradiva, potražite pomoć


Već satima pokušavate shvatiti neki zadatak ili protumačiti nerazumljivu teoriju? Pitajte kolege s fakulteta za savjet i uštedite si vrijeme, ali i živce.
 

4. Pokušajte se opustiti


Možda se čini teško ili kao gubitak vremena, ali puno će vam značiti ako se prije učenja opustite – tuširanje toplom vodom ili ispijanje šalice čaja pomoći će vam u tome. Ne vrijedi plakati nad knjigom.
   

5. Pojedite zdrav obrok


Čokoladice zamijenite kvalitetnim obrokom koji uključuje cjelovite žitarice, voće i povrće. Važno je da ste siti prije no što idete učiti. Također, pripazite da pijete dovoljno vode, posebno ako pijete veće količine kave (nemojte pretjerivati s kofeinom!).
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA