LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
higijena (19)

Ravnatelj HZJZ-a prokomentirao pranje namirnica iz trgovina

Krunoslav Capak dotaknuo se pitanja pranja i dezinficiranja namirnica iz trgovine radi zaštite od koronavirusa te dao svoje savjete.

Je li pranje ruku dovoljno ili ih je potrebno i dezinficirati?

Opasnost od zaraze koronavirusom smanjujemo adekvatnom osobnom higijenom. Doznajte je li pranje ruku dovoljno te u kojem ih slučaju i čime treba dezinficirati.

Stožer civilne zaštite savjetuje kako se čuvati od zaraze u zatvorenim prostorima

Osim održavanja higijene ruku, Civilni stožer upućuje savjete kako smanjiti mogućnost zaraze u zatvorenom prostoru, a ključni su često provjetravanje i prebrisavanje površina koje ruke često dotiču te ograničavanje kontakta s ukućanima.

U sezoni kada COVID-19 vlada donosimo kako samostalno napraviti sredstvo za dezinfekciju ruku

Kako biste spriječili širenje mikroba te se zaštitili od opasnosti zaraze koronavirusom, važno je što češće prati ruke sapunom. Ako, pak, to ne možete učiniti, uvijek imajte spremno sredstvo za dezinfekciju ruku – mi vam donosimo recept kojim ga možete sami pripraviti.

Ulošci i tamponi mogli bi postati besplatni – dobra stvar ili katastrofalan pothvat?

U Škotskoj prihvaćen prijedlog zakona koji bi išao u korist žena, a mogao bi koštati oko 24 milijuna funti godišnje.

Načini na koje možete poboljšati brigu o svojoj koži

Koža je naše vanjsko odijelo koje ne možemo skinuti kad nam dosadi. Upravo se zbog toga na vrijeme počnite brinuti o njezi kože kako bi ona dugo ostala zdrava i lijepa.

8 zlatnih pravila za život s cimerom

Kada je riječ o suživotu s drugima, najbolje je polako se prilagoditi. Nemojte se odmah ljutiti ako se netko ne ponaša baš onako kako biste vi to htjeli. Nismo svi jednako odgojeni i nije svima lako priviknuti se na novi život daleko od roditelja...

Aloe vera – ljetni sastojak dovoljan za očuvanje kože, kose i zubi

Sadrži minerale selen, mangan i cink koji neutraliziraju slobodne radikale u tijelu, čime pomaže pri sprečavanju nekih kroničnih bolesti, a njezin se gel može koristiti i pri njezi kose te čišćenju osjetljivih zubi.

Nekvalitetna hrana, nehigijenski uvjeti i još pljačkaju studente

Već duže vrijeme slušaju se studentske pritužbe na iznimno lošu hranu u menzi u Slavonskom Brodu. Ako se dosad, nakon brojnih peticija i prigovora, nisu uspjeli izboriti za bolje uvjete, gdje je došlo do zastoja i hoće li njihova borba vječno trajati?

Šest savjeta za pravilnu njegu lica

Većina nas ima određenu rutinu njege kože lica, ali to ne znači nužno da je ona ispravna. Iako mislimo da svojoj koži pružamo najbolji tretman, ponekad svojom rutinom možemo izazvati kontraefekt.