LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
dokumentarac (33)

Počele projekcije filma „Naš Hajduk – projekt jedne ljubavi”

Najvažniji događaji Hajduka od 2004. do 2016. godine ispričani su u novom filmu čije se projekcije uskoro očekuju po cijeloj Dalmaciji.

Romantični dokumentarac o Leonardu Cohenu i Marianne Ihlen premijerno na Impulseu

Nikada viđene snimke koje su snimili Broomfield i legendarni dokumentarist D. A. Pennebaker na poseban način vrlo vjerodostojno prikazuju portret idiličnog boemskog života 60-ih godina prošlog stoljeća.

Na riječkom sveučilištu o modernom ropstvu

„Zarobljena žena”, dokumentarac o modernom ropstvu, prikazat će se na filmskoj večeri Studentskog centra Rijeka na Kampusu.

„CinePharm” kontroverzniji nego dosad; otvara pitanje uporabe medicinske marihuane

Filmom „Stoned kids” Studentski zbor FBF-a otvorit će jednu od najpopularnijih tema moderne medicine, a prihod od prodanih kokica namijenjen je udruzi Krijesnica.

U Kinu Studentskog centra zagrebačka premijera filma o Tusti, karizmatičnom frontmenu benda KUD Idijoti

Emotivni i angažirani film o Branku Črncu Tusti, frontmenu pulskog punk benda KUD Idijoti, nije klasični glazbeni dokumentarac. U njemu govore članovi svih postava benda, istaknuti rock kritičari i glazbenici ex-Yu scene te njegova obitelj, prijatelji i uljanikovci.

Michael Jackson nestaje s radiopostaja u svijetu, u Hrvatskoj još ne

Novi dokumentarac o Michaelu Jacksonu toliko je uznemirujuć da su pojedine radiostanice diljem svijeta odlučile prekinuti emitiranje svih njegovih pjesama.

Tri dokumentarca o velikim imenima modne scene na ZagrebDoxu

Program portretira dvije jedinstvene dizajnerice: britansku buntovnicu i aktivistkinju Vivienne Westwood te modnu perjanicu nove Kine Guo Pei, a tu je i kultni francuski modni dizajner Yves Saint Laurent i dugogodišnji partner iz njegove sjene – Pierre Bergé.

Prijavite svoje projekte za razvoj i produkciju dokumentarnog filma

Do 10. rujna otvoren je Poziv za rad na projektima vezanim uz razvoj i produkciju dokumentarnih filmova, čime „Factum” želi ukazati na njihovu važnost u svijetu.

Pet filmova studenata ADU-a u konkurenciji za nagrade na ovogodišnjem „Liburnia Film Festivalu” u Opatiji

Festival hrvatskog dokumentarnog filma koji već 16-u godinu zaredom tradicionalno zatvara ljetne praznike, a među 18 filmova koji će biti prikazani u konkurenciji za festivalske nagrade nalazi se i njih pet čiji su autori studenti ADU-a.

Sjećanje na revolucionarne prosvjede i zatvaranje studentskih vođa iz 1971. u MM centru

U domaćoj povijesti presudne 1971. tada mladi redatelji Zoran Tadić i Branko Ivanda snimali su dokumentarni film o revolucionarnim studentskim prosvjedima u Zagrebu. Snimljeni je materijal završio na policiji te ostao zaboravljen, a sada ga Ivanda donosi u MM centar.