LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
djeca (162)

Odabrano 11 hrvatskih mladih ambasadora za prava djece i mladih Europske unije

Dominik Budimir, Aleksej Leon Gajica, Gabrijela Ivanjko, Ema Korotaj, Karla Mak, Gabrijela Papec, Borna Štiglec, Nina Topić, Borna Turalija, Barbara Vukas i Mihovil Vuksanović mladi su ambasadori za prava djece i mladih EU-a.

Plesom i plavom bojom proslavimo Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Danas obucite nešto plavo i pokažite osobama s autizmom da nisu same!

Dječak opisao dan svojih roditelja: „Gleda sad televiziju i leži ko trut”

U zadnjih par dana lako je biti heroj jer to možete učiniti samim izležavanjem na kauču i ostajanjem doma, a evo kako je jedan dječak opisao dan izolacije u njegovoj obitelji.

Premda su zatvorene škole u kojima hrane djecu, Marijini obroci poručuju da ne prestaju s radom

– Tijekom ovog perioda svjetske nesigurnosti gdje god možemo hraniti na mjestu obrazovanja, to ćemo i činiti. – poručuju iz organizacije Marijini obroci.

Profesorica s Učiteljskog fakulteta pomogla u objašnjavanju situacije s koronavirusom djeci

Sa Sveučilišta u Rijeci poručuju da knjižica koju je prevela prof. Tatalović Vorkapić može poslužiti kao priručnik za djecu i njihove roditelje, kao i odgajatelje i učitelje.

Studentice koje imaju djecu o nastavi na daljinu: „Maštamo o trenutku dosade”

Biti majka i istovremeno izvršavati sve obveze na fakultetu težak je zadatak, još i teži kad su se fakultetske obaveze preselile u dom. Pitali smo studentice koje imaju djecu kako se snalaze u ovim kriznim situacijama.

Dvije trećine djece vidjelo seksualne fotografije na internetu!

Europsko istraživanje mapiralo je iskustva djece koja uključuju elektroničko nasilje, gledanje štetnog sadržaja na internetu, zloupotrebu podataka, pretjeranu upotrebu interneta, seksting i upoznavanje nepoznatih osoba na internetu.

Povodom obilježavanja dana osnutka prve Dječje kuće, hrvatska odgajateljica otkriva više o Montessori metodi

Dr. Maria Montessori 6. siječnja 1907. godine osnovala je prvu Dječju kuću s ciljem da pomogne djeci prepuštenoj ulici. Kasnije promatranjem djece i osluškivanjem njihovih potreba razvija i metodu Montessori. Ova metoda primjenjuje se i u hrvatskim vrtićima, o čemu nam je više otkrila anonimna odgajateljica.

Prije 73 godine osnovan UNICEF; tim povodom donosimo pregršt informacija koje vjerojatno niste znali

Na današnji dan, 11. prosinca 1946. godine, rezolucijom Generalne skupštine UN-a osnovan je UNICEF, organizacija čija je misija pomaganje djeci u kriznim žarištima diljem svijeta.

Studenti prikupljaju darove za štićenike Brezovice; doznajemo kako se uključiti

Božićna projekcija filma i humanitarna akcija održat će se 12. prosinca od 18 sati preko puta EFZG-a. Donacije će se preusmjeriti djeci s teškoćama u razvoju, štićenicima doma u Brezovici.