LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
blagdani (122)

8 najčudnijih uskrsnih tradicija: šibanje žena, bičevanje i ples smrti neke su od njih

Pronašli smo čudne tradicije kojima vjernici diljem svijeta slave blagdan Uskrsa. Šibanje u Češkoj i Slovačkoj, ples smrti u Španjolskoj, bičevanje na Filipinima samo su neke od njih.

Evo koliko ćete produženih vikenda imati u 2020. godini

Iako smo tek na prvoj polovici prvoga mjeseca u 2019/2020. akademskoj godini, već razmišljamo o datumima koji su pogodni za spajanje vikenda. Ove godine u Hrvatskoj moguće je produljiti vikend do 5 puta.

Testirali smo lijekove za mamurluk; evo koji je najefikasniji

Ako proguglamo lijekove za mučnine i glavobolje prouzrokovane alkoholom, pronaći ćemo niz opcija. Ovih blagdana odlučili smo sve te silne opcije testirati, uključujući i sok od kiselih krastavaca.

Što učiniti kada nakon blagdana više ne stanete u najdraže traperice?

Božićni i novogodišnji blagdani, osim puno odmora i veselja, donijeli su i pokoje kilo viška. Vjerujemo kako nitko nije mogao odoljeti silnim kolačima i blagdanskim specijalitetima, stoga vam donosimo nekoliko savjeta kako se ponovno vratiti u formu.

Pogledajte kako će tijekom blagdana raditi studentski servisi diljem Hrvatske

Tijekom nadolazećih blagdana studentski servisi diljem Republike Hrvatske radit će prema prilagođenom radnom vremenu.

Božićna drvca – zašto ih kitimo svakog Božića?

Saznajte kako je započela tradicija postavljanja i ukrašavanja božićnih drvaca.

Online shopping idealan je za izbjegavanje blagdanskih gužvi, ali pripazite na 5 stvari!

Donosimo vam 5 stvari o kojima vjerojatno ne promišljate, a na koje trebate pripaziti kako ne biste postali žrtva online prijevare i kako biste doista dobili željene proizvode.

Nekoliko prijedloga kako kvalitetno provesti blagdane u toplini svoga doma

Stižu Božićni blagdani i, konačno, mala pauza od obaveza. S njima dolaze i niske temperature koje mnogi najradije provedu u toplini doma s bliskim ljudima. Donosimo vam ideje kako provesti blagdane i uspješno napuniti baterije za nadolazeću 2020. godinu.

Studenti prikupili više od 36 000 kn u humanitarne svrhe

Studenti kampusa u Dubrovniku i Zagrebu ove su godine na tradicionalnim humanitarnim aukcijama prikupili više od 36 000 kuna. Prikupljena sredstva donirat će se klubu roditelja nedonoščadi „Palčići” i Dubrovkinji koja je nastradala u prometnoj nesreći.

Gospa velika, zarada još veća

Ovo je iskreno suosjećanje za svakoga radnika koji je dobio „žao mi je što morate raditi na blagdan, ali kada već radite reci mi više o ovim xy tenisicama”. Ovo je za svakog studenta koji je na sezoni zaboravio koji je dan u tjednu i nije imao pojma da je neki blagdan dok nije vidio šale na račun Kolindina pjevanja dan nakon blagdana. Ovo je za svaku blagajnicu čiji je muž doma za blagdan i na poslu dobiva slike kako se provodi s djetetom na izletu.