LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dan karijera Sveučilišta u Dubrovniku

Mladi, obrazovani stručnjaci potrebni su tržištu rada

- Studenti, pitajte poslodavce što vam mogu ponuditi osim plaće i okrenite razgovor za posao u svoju korist. - zaključio je panel-diskusiju Krešimir Macan.

- Studenti, pitajte poslodavce što vam mogu ponuditi osim plaće i okrenite razgovor za posao u svoju korist. - zaključio je panel-diskusiju Krešimir Macan.

Dan karijera Sveučilišta u Dubrovniku održan je 25. veljače uz nazočnost brojnih poslodavaca iz cijele Hrvatske, predstavnika udruga i institucija te predstavnika lokalne zajednice. Uvodna panel-diskusija na kojoj su sudjelovali predstavnici odjela za ljudske resurse vodećih hrvatskih tvrtki: Martina Roša iz tvrtke Coca Cola HBC Hrvatska, Iva Kostelac iz Dukata, Brankica Knežević iz tvrtki Maistra i Adris grupa i FaniKmetović iz hotelske kuće Valamar Riviera, izazvala je veliki interes studenata svih odjela sveučilišta.

Sudionici diskusije, koju je moderirao Krešimir Macan, PR stručnjak i vlasnik agencije Manjgura, suglasni su oko jednog – mladi obrazovani stručnjaci potrebni su tržištu rada. Naglašeno je i da je diploma uvjet, međutim važno se istaknuti kao kandidat motivacijom, voljom za rad, a iskustvo je uvijek prednost. Na panel-diskusiji je istaknuta važnost korištenja programa stručne prakse istaknuto je na panel-diskusiji. Također, sudionici su poručili da je važno slati što više prijava za posao i da ih odbijanje ili neuspjeh ne treba obeshrabriti. Studenti su mogli čuti niz savjeta kako se istaknuti među ostalima, te što ih čini poželjnim kandidatima za poslodavca.

– Uvijek budite ono što jeste, pristupite razgovorima za posao na što jednostavniji način i ne pokušavajte glumiti. – istaknule su stručnjakinje za ljudske resurse vodećih hrvatskih tvrtki.

Govorilo se i o mogućnostima pripravničkog staža, napredovanja u njihovim tvrtkama, mogućnostima usavršavanja te o brizi za svoje zaposlenike.

– Studenti, pitajte poslodavce što vam mogu ponuditi osim plaće i okrenite  razgovor za posao u svoju korist. – zaključio je panel-diskusiju Krešimir Macan.

Nakon uvodnog dijela uslijedilo je niz panel-diskusija prema specifičnostima i različitostima studija i odjela na Sveučilištu u Dubrovniku, na kojima su jednako sudjelovali predstavnici poslodavaca i studenti postavljajući brojna pitanja vezana uz njihove buduće karijere. Održane su i dvije radionice te su bivši studenti govorili o svojim osobnim iskustvima.

3. Dan karijera otvoren je pozdravnim govorima rektorice Sveučilišta prof. dr. sc. Vesne Vrtiprah, zamjenika župana Dubrovačko-neretvanske županije Davorka Obuljena i zamjenika gradonačelnika Željka Raguža.

Cilj ovoga događanja Sveučilišta u Dubrovniku bio je omogućiti izravan kontakt poslodavaca i studenata, studentima skrenuti pozornost na to da se počnu pripremati za tržište rada i buduće zaposlenje još tijekom studija, te da uz znanja koja dobiju na studiju razvijaju i druge vještine prijeko potrebne u budućem profesionalnom radu.

FOTO: SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU