LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mjesec frankofonije 2016.

Ožujak ispunjen francuskim filmovima, glazbom i degustacijama piva

Mjesec frankofonije obilježavat će se tijekom ožujka u 15 hrvatskih gradova s više od 150 događanja.

Mjesec frankofonije obilježavat će se tijekom ožujka u 15 hrvatskih gradova s više od 150 događanja.

Na inicijativu veleposlanstava zemalja članica Frankofonije koja se nalaze u Zagrebu te uz potporu hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Francuskih alijansi u Hrvatskoj i brojnih drugih hrvatskih udruga i institucija na području kulture, Mjesec frankofonije bit će obilježen tijekom ožujka 2016. godine u 15 gradova u kojima će se odvijati više od 150 događanja.

Jedan od glavnih elemenata ove manifestacije bit će kino. U Zagrebu, Dubrovniku, Koprivnici, Osijeku, Rijeci, Splitu, Varaždinu i Zadru održavat će se tjedan frankofonskog filma gdje vas očekuje izbor od šest filmova. U kinu Tuškanac od 29. ožujka pa do 1. travnja odat će se počast velikoj redateljici Chantal Akerman. 

Osim filmske umjetnosti, tu je i glazbena. U Osijeku, Splitu, Rijeci, Zagrebu i Varaždinu očekuje vas koncert pjevačice i akordeonistice Marion Sila. Pjesma će se također slaviti i uz prijatelje šansone udruge Prokultura koji će svoje nastupe održati u Splitu, Dubrovniku, Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Solinu te vas očekuje Večer frankofonske pjesme 30. ožujka u Zagrebu. Dan 10. ožujka bit će posvećen glazbi uz tri koncerta: koncert klasične glazbe na inicijativu Udruge bivših stipendista, jazz violinista Jean-Luca Pontyja u Lisinskome te u Zagreb ponovno dolazi dirigent opere Pelléas i Mélisande – Pascal Rophé. 

IZVOR: Tumblr

Naravno, neće biti izostavljane ni konferecije, poput konferencije-degustacije Pivo i Belgija u Rijeci, Zagrebu i Splitu te konferencije posvećene budućnosti kulturne baštine u Europi u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku i Osijeku. Bit će organizirana i večer dobitniku Nobelove nagrade za književnost 2014. godine – Patricku Modianu. Za mlađu publiku pripremljene su radionice učenja jezika, crtani film i slam uz Davida Dufoura. Detaljniji program Mjeseca frankofonije, možete pronaći na stranici Ambafrance.

FOTO: FACEBOOK/AMBAFRANCE