LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Luciana Stilinović
/LUCIANASTILINOVIC
Datum registracije: 07.12.2021.
Zadnja aktivnost: 12.05.2022.
Studentski poslovi

Oporezivanje studentskih dohodaka: sve što student treba znati

Studenti oprez! Minimalna studentska satnica od 1. siječnja 2022. godine za tekuću akademsku godinu iznosi 29,30 kuna. Međutim neoporezivi iznosi, tj. limiti od 15 i 63 tisuće kuna ostali su nepromijenjeni stoga će ove godine studenti uz manje radnih sati puno brže prekoračiti navedene iznose.
BRIGA O MENTALNOM ZDRAVLJU

Veliki popis ustanova, udruga i internetskih stranica gdje možete potražiti psihološku pomoć

Briga o psihičkom stanju podjednako je važna kao i briga o zdravlju bilo kojeg dijela našega tijela. S obzirom na to da osobe primijete neke poteškoće, one se najčešće manifestiraju na način da osoba gubi interes i volju čak i za najjednostavnijim zadatcima. Stoga ovaj članak donosi popis institucija, udruga i internetskih stranica na kojima se može potražiti psihološka ili psihijatrijska podrška.
Povezala rad nekoliko institucija

„Tišina na sedmercu”: Izložba o sportu gluhih prilagođena za slijepe i slabovidne osobe

Razvoj sporta i povijest Hrvatske rukometne reprezentacije gluhih prikazana je zagrebačkoj publici izložbom fotografija, tekstova, te raznih sportskih predmeta. Također, „Tišina na sedmercu” audiodeskripcijom i uz pomoć QR koda prilagođena je i slijepim i slabovidnim osobama.
Zemlja znanja u kojoj ne možeš do znanja

Praksa financiranja studentskih putovanja, natjecanja i stručnih usavršavanja u Hrvatskoj još uvijek je na nezavidnoj razini

Uspješni mladi ljudi bili oni studenti, vrhunski sportaši ili talentirani pojedinci suočavaju se s raznim preprekama pri ostvarivanju vlastitih uspjeha, a na zid najčešće nailaze kod institucija koje su nadležne za razvoj i obrazovanje.