LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bruna Perica
/BPERICA
Datum registracije: 10.05.2021.
Zadnja aktivnost: 31.07.2021.
MLADI I NJIHOVI TALENTI

Za otkrivanje i razvoj talenata mladima je potrebna poticajna okolina i razvoj kritičkog razmišljanja

Razgovarali smo sa socijalnim radnikom Nedjeljkom Markovićem i komunikologinjom Jelenom Gašpar i otkrili što je mladima potrebno za prepoznavanje i razvoj svojih talenata. Kao bitne aktere naveli su mlade, obrazovni sustav i udruge, a za alate otkrivanja ističu kritičko razmišljanje i kreativnost.
Poduzetništvo i studiranje

Studenti poduzetnici – ambiciozni mladi koji grade svijetlu poslovnu budućnost, ali time gube studentska prava

Studiranje i poduzetništvo su za mnoge nespojivi pojmovi, ali ne i za Iru, Katarinu i Roka koji su se već u ranim dvadesetima izborili za svoje mjesto na tržištu rada. U Hrvatskoj je nemoguće biti redovan student i započeti vlastito poslovanje, a najveći problemi za studente su pitanje vlasništva i financije.
Studentski život prije

Generacija naših roditelja: „Mi nekada nismo bili toliko zabrinuti za život nakon fakulteta”

Pitali smo naše roditelje kako se studiralo u osamdesetim i devedesetim godinama prošlog stoljeća. Nije bilo bolonje, Erasmusa, iksica, interneta i velike brige hoće li se moći zaposliti nakon diplome, ali po mnogočemu su tadašnji studenti slični današnjima.
Mladi na tržištu rada

Strah od rada, odbijanja i manjak prakse su česti razlozi zbog kojih se mladi osjećaju nespremnima na rad u struci

Prijelaz iz obrazovanja u rad je jedna od većih životnih promjena koja za neke ide glatko, a nekima stvara gomilu problema. Koliko su mladi spremni nakon fakulteta na početak rada u struci?