LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Komentar Mirte Topljak

Makni se male – djevojke koje bi odbile i Brada Pitta ili kako se nositi s činjenicom da vas je odbila

U Facebook grupi EFZG OBAVEZNI KOLEGIJI osvanula je objava kojom autor traži pomoć kako se nositi s djevojkama koje je prozvao makni se male, a koje u izlasku odbijaju dobre dečke poput njega. Donosimo stoga upute što učiniti ako se nađete u toj, za vaš ego pogubnoj, situaciji.

U Facebook grupi EFZG OBAVEZNI KOLEGIJI osvanula je objava kojom autor traži pomoć kako se nositi s djevojkama koje je prozvao makni se male, a koje u izlasku odbijaju dobre dečke poput njega. Donosimo stoga upute što učiniti ako se nađete u toj, za vaš ego pogubnoj, situaciji.

Odavno nije novost da Facebook grupe koje okupljaju studente i koje su namijenjene razmjeni relevantnih informacija vezanih uz studij postanu poligon za pisanje objava o bilo čemu. Od oglasa za stanove, preko ponude i potražnje poslova, do komičara koji nastoje unijeti malo humora u grupe. Zajedničko je tim objavljivačima činjenica da ostatak grupe tu ne očekuje ništa osim važnih informacija vezanih uz studiranje i nije im nimalo zabavno trzati se na svaku obavijest dok čekaju rezultate ispita. 

Grupa EFZG OBAVEZNI KOLEGIJI 22. lipnja ove godine poslužila je jednom od članova da izrazi svoju zabrinutost situacijom u noćnim klubovima. Njega, naime, muči činjenica da postoje djevojke koje se drznu odbiti ga kada im priđe. Kako bi svoju objavu učinio kreativnijom, te je djevojke nazvao makni se male, a opisao ih je kao one koje će, makar i da im priđe frajer poput Brada Pitta, zakolutati očima i odbiti ih.

Foto: Facebook / screenshot
 

Nije trebalo dugo čekati da objava postane hit u grupi i da mu se u komentarima jave pristaše takvog stava. Jedan je istaknuo kako i on mrzi takve djevojke, a drugi je iznio, kako navodi, surovu istinu:

– Hrvatice se vole ponašati kao da će dati, ali na kraju najčešće ne daju.

Dok su neki implicirali da je riječ o djevojkama koje su muškarcima zbog novca:

– Takve ciljaju ekipu koja se proliva moetima, one prilaze njima.

– Pošalji piće prije pa ćeš vidit na čemu si.

Sve su ovo komentari muških članova grupe, dok su komentatorice izrazile suprotan stav: Pa jednostavno je, makneš se… I to je to, navodi jedna, a druga dodaje: Reci mi da se šališ s ovom objavom.

Osim manje-više benignih komentara, jedan je član grupe prema kolegici koja je komentirala Cringe, napisao, u najmanju ruku, neukusan komentar, za koji ne bismo voljeli ni da je šala, a posebice išta drugo:

– Doći će Škoro na vlast pa ćeš vidjet svoje.

Izgleda da muški članovi grupe ne mogu shvatiti što je to ženama i pristojnim muškarcima sporno u ovoj objavi. Autor polazi od stava da se djevojke koje su ga odbile mogu svrstati u tip i da one odbijaju svakoga tko naiđe, bez obzira na to radilo se Bradu Pittu ili nekome tko mu nije sličan. Vjerojatno mu se podrazumijeva da djevojka MORA barem porazgovarati s njim ili prihvatiti piće koje joj ponudi ako ništa drugo.

Ne treba dalje ulaziti u autorove namjere već prijeći na žensku perspektivu. Dragi autore i njegovi istomišljenici, za početak, ako ste pristojno prišli djevojci, ne hvatajući je za struk ili dobacujući gnjusne komentare, tako i treba, prvi ste korak savladali. Predstavili ste se potom, pokušali započeti razgovor, ponudili joj piće, odlično, i dalje vam ide dobro! Ali ona vas odbija! Vas, dobrog i pristojnog dečka, koji ne misli ništa loše. Jasno je da ima djevojaka koje će to učiniti na bezobrazan način, kolutajući očima ili omalovažavajući vas, to vam je samo razlog više da ne poželite imati ništa s takvom osobom. No, kad se radi o djevojci koja vas pristojno odbije, zašto bi to bio povod za ogorčene objave i komentare na Facebooku, a moguće je i uživo?

Djevojka u tom trenutku može imati milijun razloga da vas odbije, a da niti jedan od njih niste vi. Nema tad potrebe da ju nastavite ispitivati zašto je to učinila, je li možda u vezi ili je problem u vama. Nije vam se dužna opravdavati, kao što ni vi to ne biste bili da netko od vas traži nešto što ne želite.

Pitate se što učiniti ako ne nazivati djevojku pogrdnim imenima i tražiti odobrenje za to na Facebooku? Postupak kojim ćete potvrditi svoj odgoj i status dobrog dečka, a do fakulteta ste već trebali savladati, jest da se zahvalite i odete od nje. Vrlo jednostavno i učinkovito. Osim što ste se oslobodili gorčine, izbjegli ste da ta djevojka o vama stekne negativno mišljenje zbog vašeg neugodnog inzistiranja. Ovako će, primjerice, ako se opet sretnete, prijateljici kojoj se svidite moći reći da vas zna iz viđenja i da ste okej i pristojan dečko, umjesto da joj sugerira da nema ništa s vama jer ste ljigavac koji je jedne večeri nije ostavljao na miru.

Na kraju, poruka za sve koji se probijaju kroz turbulentan svijet klubova i izlazaka: izađite, zabavite se, priđite osobi koja vam se sviđa i ne uzimajte k srcu činjenicu da neće baš svi htjeti komunicirati s vama i zagarantirano je da ćete prije ili kasnije naići na osobu koja će, ovisno o vašim namjerama, htjeti isto što i vi. I još nešto, puno je korisnije da energiju i vrijeme koje ste namjeravali potrošiti na pisanje ogorčenih Facebook objava u kojima prozivate određene tipove ljudi, potrošite na, primjerice, rad na sebi, pa ćete se idući put kad vas netko u izlasku odbije s tim moći nositi poput odrasle osobe, a možda će vas i manje odbijati.

FOTO: PIXABAY