LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Girls Code Camp

Djevojke će STEM i programiranje ovog ljeta učiti – u šatorima!

Tijekom šest dana intenzivnog programa, deset djevojaka će spavati u šatorima u pravom izviđačkom logoru, upravljati robotima i izviđačkim alatima te učiti o povezanosti tehnologije i prirode.

Tijekom šest dana intenzivnog programa, deset djevojaka će spavati u šatorima u pravom izviđačkom logoru, upravljati robotima i izviđačkim alatima te učiti o povezanosti tehnologije i prirode.

Nakon izuzetno uspješnog prvog izdanja Girls Code Campa, koji je prošle godine spojio šest dana ispunjenih tehnologijom, prirodom, druženjem i zabavom, organizatori su najavili novo izdanje kampa. Ovogodišnji Girls Code Camp održat će se od 19. do 24. kolovoza 2024. godine te su pozvane sve djevojke između 12 i 16 godina koje žele sudjelovati u ovoj jedinstvenoj avanturi. Girls Code Camp, sufinanciran sredstvima Saveza Alpe Jadran, predstavlja jedinstvenu priliku za djevojke koje vole tehnologiju i programiranje.

Kamp je smješten u Parku drvenih skulptura u Mariji Bistrici, gdje će polaznice imati priliku naučiti kako se STEM i programiranje mogu učiti u prirodnom okruženju. Djevojke će kroz razne aktivnosti saznati kako kreirati robotsku životinju od lego kockica, kako roboti mogu biti likovni umjetnici i glazbenici, kako programiranje može pomoći u situacijama poput gubljenja u šumi, kako prirodni ekosustavi inspiriraju tehnologiju koju svakodnevno koristimo te kako tehnologija može doprinijeti stvaranju održive budućnosti za sve ljude i prirodu. Kamp nudi savršen spoj edukacije i zabave, omogućujući djevojkama da steknu vrijedna znanja i vještine dok stvaraju neprocjenjive uspomene.

Želiš naučiti osnove SQL-a, JavaScripta ili izraditi vlastitu web-stranicu? Onda su ovi tečajevi za tebe



Tijekom šest dana intenzivnog programa, deset djevojaka će spavati u šatorima u pravom izviđačkom logoru, upravljati robotima i izviđačkim alatima te učiti o povezanosti tehnologije i prirode. Osim tehničkih vještina, polaznice će razvijati i timske vještine kroz aktivnosti poput logorskih vatri, orijentacije u prirodi te pripremanja logora i skloništa za preživljavanje. Djevojke će imati priliku raditi zajedno i shvatiti kako njihove različitosti mogu ojačati timski duh te će naučiti vrijedne poduzetničke vještine koje će im koristiti u budućnosti.

Drugu godinu zaredom otvoren natječaj za poticanje izvrsnosti žena u digitalnim tehnologijama


Prijave za kamp otvorene su do 20. srpnja 2024. godine. Zainteresirane djevojke trebaju preuzeti i popuniti životopis te ga poslati na e-mail adresu info@poduzetnickicentar-kzz.hr. Organizatori će povratno javiti odabranim kandidatkinjama detalje o sudjelovanju u kampu. Prošlogodišnji radni program kampa, na kojem će se temeljiti i ovogodišnji program, dostupan je na sljedećoj poveznici.
 

IZVOR: PODUZETNIČKI CENTAR KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE
FOTO: PEXELS