LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zanimljive kombinacije

FOTO: 10 najčudnijih palačinki

Palačinke se mogu jesti na svakakav način, no najčešće odabir ipak pada na Nutellu. Ipak, postoje pojedinci koji svoje palačinke rade na malo drugačiji način, poput palačinki s rakijom ili pak paštetom.

Palačinke se mogu jesti na svakakav način, no najčešće odabir ipak pada na Nutellu. Ipak, postoje pojedinci koji svoje palačinke rade na malo drugačiji način, poput palačinki s rakijom ili pak paštetom.

Palačinke s Nutellom sa sigurnošću možemo nazvati desertom koji nitko ne odbija. No, nekima palačinke ne predstavljaju desert, dok se neki pak odmiču od klasične palačinke s čokoladom i odlučuju eksperimentirati. Jedu se u svakakvim čudnim kombinacijama, a možda vas neke od sljedećih i inspiriraju da ih probate.

1. Palačinke sa šljivovicom

Umjesto bakine domaće marmelade od šljiva zašto ne pokušati s domaćom šljivovicom? Možda ne zvuči privlačno, ali za neke je to omiljena kombinacija.

2. Palačinke sa slaninom i jajima

Iako za mnoge palačinke predstavljaju desert, one itekako mogu biti ukusan doručak pripremljene kao slana varijanta.

3. Palačinke sa sirnim namazom

Sirni namaz karakterističan je za kruh, no zašto ne bi bio prikladan i za palačinke, uz malo voća na vrh? Zvuči zanimljivo!

4. Palačinka-burger

Ovo je delicija za najveće ljubitelje palačinki. Malo mesa, sira i salate između dvije palačinke umjesto peciva eksperiment je za one malo hrabrije.

5. Palačinke sa šljivama

Osim čudnih palačinki sa šljivovicom, palačinke se mogu pojesti i sa šljivama. Ali ne s džemom, već pravim komadima. Odličan desert za ljetne vruće dane.

6. Palačinke s kečapom i majonezom

Da, zvuči zastrašujuće, ali ne možemo suditi dok ne probamo.

7. Palačinke s mandarinama

Ova delicija moguća je samo u sezoni mandarina, ali ta slatko-kisela kombinacija predstavlja pravo osvježenje.

8. Palačinke s kajganom i jagodama

Definitivno se ne bi svatko usudio probati palačinke spremljene na ovaj način. No, svako je nepce drukčije, pa postoje i oni kojima je ovo ukusno.

9. Palačinke s marmeladom i sladoledom

U ovom spoju nema ništa loše, no neki se zgražaju nad ovom kombinacijom, pa stoga možemo zaključiti: o ukusima se ne raspravlja!

10. Palačinke s paštetom

Najčudnijom palačinkom definitivno možemo nazvati upravo ovu. Otkud je došla ideja spajanja palačinke i paštete, nećemo nikad saznati, pa nam preostaje samo to isprobati.

FOTO: PIXABAY