LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
RIJEŠITE NEDOUMICU

Znate li što zapravo znači slovo „i” na Appleovim proizvodima?

Postoje brojna nagađanja, međutim Steve Jobs je još 1998. pokušao objasniti što se krije iza tog malog, a opet tako bitnog slova brenda.

Postoje brojna nagađanja, međutim Steve Jobs je još 1998. pokušao objasniti što se krije iza tog malog, a opet tako bitnog slova brenda.

Svi poznajemo barem jednu osobu koja ima iPhone ili barem neki drugi proizvod brenda Apple, a mnogi njihove proizvode biraju zbog elegantnog izgleda te zbog toga što su jednostavni za korištenje i funkcionalni. 

Ali jeste li se zapitali zašto se najpoznatiji proizvod ovog brenda, iPhone, zove baš tako i što znači prefiks i u njegovu imenu i imenu svih drugih Appleovih proizvoda?

To se pitanje često postavlja na društvenim mrežama, neki imaju pretpostavke da bi slovo i moglo predstavljati riječi poput inteligentan i nezamjenjiv (indinspensable), dok drugi čak misle da to znači ja i moj telefon (i+phone), prenosi N1.

Steve Jobs se 1998. također dotaknuo ove teme te je tada otkrio što se krije iza tog malog, a opet tako bitnog slova brenda. Prema njegovim riječima, slovo ima više značenja, a predstavlja pojmove: internet, individualno, instrukcija, informirati i inspirirati. Međutim, tada je rekao još nešto, a to je da nije riječ o službenom značenju pa je tako, možemo slobodno reći, ova rasprava i dalje otvorena.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA