LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Love's Not Just For Christmas

Znanstvenom analizom osmišljena najveselija božićna pjesma ikad

Znanstvenici su pomoću značajnih parametara kreirali pjesmu koja poboljšava raspoloženje i donosi pravi božićni duh.

Znanstvenici su pomoću značajnih parametara kreirali pjesmu koja poboljšava raspoloženje i donosi pravi božićni duh.

Kakav bi to bio Božić bez božićnih pjesama. Sigurno već lagano pjevušite omiljene božićne hitove kao što su All I Want for Christmas Is You, Jingle Bells, Santa Claus Is Coming to Town, White Christmas, L​ast Christmas i Let It Snow. Cilj je božićnih pjesama izazvati veselje, radost i ljubav.

Tako se na ovom popisu našla još jedna božićna pjesma za koju znanstvenici tvrde da je najveselija božićna pjesma ikad napisana i skladana. Pjesma pod nazivom Love’s Not Just For Christmas, koju je kreirao muzikolog Joe Bennett s Konzervatorija Boston u suradnji s drugim znanstvenicima, sadrži sve potrebno kako bi pobudila sreću u ljudima.

Studija je obuhvaćala analizu više od 200 pjesama koje se puštaju u blagdansko vrijeme od kojih je 78 bilo božićnih. Analizirali su temu, tempo, note, glasove i upotrebu praporaca i tako su otkrili nekoliko glavnih tema (obitelj, ljubav, zabava, snijeg, Djed Božićnjak, mir u svijetu i religija) koje se pojavljuju u pjesmama te da se u pola pjesama koriste praporci. Na temelju dobivenih rezultata kreirali su božićnu pjesmu koja je prema njima najveselija božićna pjesma na svijetu.

Poslušajte ovu novu božićnu pjesmu i prepustite se blagdanskom raspoloženju.

FOTO: FLICKR