LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Olakšat će život mnogima

WhatsApp planira uvesti čak šest novih značajki: reakcije, kontrola brzine poruka...

Iako WhatsApp nikad nije bio poznat po revolucionarnim promjenama, u zadnje vrijeme najavili su puno značajki koje će zasigurno mnogima učiniti komunikaciju lakšom.

Iako WhatsApp nikad nije bio poznat po revolucionarnim promjenama, u zadnje vrijeme najavili su puno značajki koje će zasigurno mnogima učiniti komunikaciju lakšom.

WhatsApp, daleko najpopularnija svjetska aplikacija za slanje poruka, najavila je značajke koje su u testnoj fazi i mogle bi stići 2022. godine. Neke od njih potvrdila je i kompanija Meta (donedavno Facebook), prenosi News18. U nastavku donosimo najavljene novitete.
 
VEZANO: Evo kako pročitati WhatsApp poruku koju je netko obrisao

Opcija Last seen samo za odabrane korisnike: više neće trebati skrivati aktivni status od svih, nego će se moći odabrati kontakti koji ga neće vidjeti. Ipak, ostat će na snazi dosadašnja varijanta u kojoj korisnik također neće moći vidjeti status kontakta kojeg je odabrao za skrivanje statusa.
 
VEZANO: Evo kako izraditi stickere unutar samog WhatsAppa

Pravljenje stickera: WhatsApp je već isporučio aplikaciju za pravljenje stickera na desktopu, ali navodno će ovo doći i na mobilnu aplikaciju ― do tada, korisnici ostaju na stickerima koje sami unesu u aplikaciju.

Zajednice: WhatsApp bi također trebao uvesti zajednice kako bi se proširila funkcionalnost grupnih chatova. Prema njoj, administratori bi imali više kontrole nad grupama i mogli stvarati podgrupe unutar njih kako bi se poboljšao protok informacija.

Kontrola brzine glasovnih poruka: iako su glasovne poruke zapravo zapisi bilo kakvog zvuka, tako se prikazuju samo kad se prosljeđuju drugima. Nakon inovacije, korisnici će moći kontrolirati brzinu bilo kojeg zapisa zvuka koji prime. Ipak, zasad se spominje samo ubrzanje na 1.5x i 2x, a za usporavanje ćemo morati pričekati.

Reakcije: jedna od značajki koje će unijeti najveću promjenu u komunikaciju WhatsAppom. Korisnici će moći reagirati na poruke emojijem, po uzoru na popularni Messenger.
 
VEZANO: Počelo testiranje WhatsAppove nove značajke uz koju će biti lakše ostaviti seen

Određivanje vremena za poruke koje nestaju: WhatsApp je prošle godine uveo značajku nestajućih poruka, ali one fiksno nestaju nakon 7 dana. Nova značajka dat će korisnicima više kontrole nad vremenom koje će se onda moći ručno odrediti na razdoblje do 90 dana.
FOTO: PIXABAY