LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KLIK ZA JEZIK

VIDEO: Pleonazmi u hrvatskome jeziku

U ovotjednome videu serije Klik za jezik lektori se bave novom jezičnom temom – pleonazmima u hrvatskome jeziku.

U ovotjednome videu serije Klik za jezik lektori se bave novom jezičnom temom – pleonazmima u hrvatskome jeziku.

Svi već znaju da se lektori udruge Centar za razvoj mladih i portala Studentski.hr ne bave samo lektoriranjem. Serija videa Klik za jezik pokrenuta je u sklopu projekta JOB4ME – volontiranjem do posla, a njima lektori žele popularizirati bavljenje jezikom te vam svaki četvrtak donose kratak video o nekoj jezičnoj temi.

U prošlotjednome videu govorili smo o sklonidbi brojeva, a ako ste ga propustili, možete ga pogledati ovdje. Ovoga se tjedna bavimo novom jezičnom temom – pleonazmima, odnosno nepotrebnim gomilanjem bliskoznačnih ili istoznačnih riječi u govoru i pismu. S obzirom na to da su pleonazmi u hrvatskome jeziku česta jezična pojava, u videu vam donosimo neke od najčešćih primjera koje biste trebali izbjegavati.   
 

Članak je nastao u sklopu projekta JOB4ME – volontiranjem do posla, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Općinom Dubrava te uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.
FOTO: STUDENTSKI.HR / IVANA MAJKSNER