LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

Uz vrijedne nagrade, izdvajamo glavne razloge za prijavu na „Pokretač”

Prijava na studentsko natjecanje „Pokretač”, osim što imate priliku konkurirati za vrijedne nagrade, sa sobom donosi brojne prednosti koje će vam koristiti u budućnosti prilikom zaposlenja i ostvarivanja poslovnih suradnji.

Prijava na studentsko natjecanje „Pokretač”, osim što imate priliku konkurirati za vrijedne nagrade, sa sobom donosi brojne prednosti koje će vam koristiti u budućnosti prilikom zaposlenja i ostvarivanja poslovnih suradnji.

Pokretač u organizaciji Studentskog informativnog kutka predstavlja studentsko natjecanje u kojem svi zainteresirani studenti mogu prijaviti svoj inovativni poslovni model za rješavanje suvremenih društvenih poteškoća u pet kategorija. Kako bismo vas potaknuli na prijave, koje traju još svega nekoliko dana, izdvojili smo pet glavnih razloga zbog kojih biste se trebali prijaviti.

1. Rješavanje društvenih poteškoća

Smisao je natjecanja Pokretač potaknuti studente na aktivno promišljanje o suvremenim društvenim poteškoćama na svjetskoj razini i načinima njihovog rješavanja. Upravo osmišljavanjem inovativne poduzetničke ideje u kategorijama obrazovanja, zdravstva, očuvanja dostupnosti resursa, mira i sigurnosti te ekonomije studenti imaju priliku dati svoj doprinos rješavanju društvenih problema u navedenim područjima te time izgraditi sretnije društvo, kao i bolje mjesto za život.

2. Stjecanje poslovnih vještina

Osmišljavanjem svog poslovnog modela studenti će, između ostaloga, steći brojne poslovne vještine kao što su kreativnost, inovativnost, originalnost, upornost, želja za uspjehom, empatija i poduzetnički duh. Osim što će navedene vještine itekako biti prepoznate i nagrađene u okviru natjecanja, studente će lakše dovesti i do budućeg zaposlenja u poslovima budućnosti koja zahtijevaju upravo posjedovanje ovih kompetencija.

3. Sklapanje suradnji

Uz budući se posao veže i sklapanje suradnji koje će studenti imati priliku realizirati već na ovom natjecanju. Uključivanjem u Pokretač, kako smo pisali, studenti će se imati priliku upoznati s brojnim poduzetnicima u finalu natjecanja, na konferenciji Youth Future Croatia 2019, što im može pomoći u budućem ostvarenju radnog odnosa s njima. Također, sama njihova prijava na projekt ovakvog tipa svidjet će se zasigurno potencijalnim suradnicima, a u budućnosti i ostalim poslovnim ljudima s kojima budu poželjeli surađivati.

4. Upoznavanje sa STEM područjem

Iako živimo u doba sve većeg razvoja tehnologije, mnogim je mladim ljudima STEM područje i dalje nepoznanica. Marin Trošelj, jedan od osnivača tvrtke STEMI, u nedavnom je intervjuu za Studentski.hr pobliže objasnio o kakvom je području riječ, a prijavom na natjecanje moći ćete konkurirati za vrijedne nagrade vezane upravo za njega.

5. Osvajanje vrijednih nagrada

Osim svega navedenog, na koncu vas čekaju spomenute vrijedne nagrade. Tri najoriginalnija inovativna poslovna modela osvojit će bogate nagrade u sveukupnoj vrijednosti od 9 tisuća kuna i dva STEMI hexapod robota, stoga se do 15. svibnja prijavite na Pokretač i možda baš vi budete dobitnici. 

Dodatne su informacije dostupne na stranici SIK-a.

FOTO: SIK