LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
TIPS&TRICKS

Uređenje doma za svačiji džep

Neovisno o tome živiš li u studentskom domu, iznajmljuš sobu ili stan, donosimo ti nekoliko ideja za modernizaciju prostora i kreiranje one prave vibre.

Neovisno o tome živiš li u studentskom domu, iznajmljuš sobu ili stan, donosimo ti nekoliko ideja za modernizaciju prostora i kreiranje one prave vibre.

Ponekad svi imamo potrebu unijeti promjene u svoj prostor kako bi ga modernizirali i osjećali se ugodnije. No, veliki estetski zahvati često su skupi. Kako bi izbjegli velike i nepotrebne troškove proučili smo glavne trendove kada je riječ o uređenju doma i donosimo ti nekoliko savjeta pogodnih za studentski budžet.

Dodajte biljke

Zelenilo u prostoru, bilo ono pravo ili umjetno dodaje živost, ali i eleganciju. Nema prostorije koju ne možeš urediti biljem. Trenutno su najpopularnije viseće loze koje se mogu objesiti okomito kako bi stvorili zeleni zid ili vodoravno preko stropa. Posebno su popularne loze oko kružnih zrcala. Naravno, umjetno cvijeće uvijek možete zamijeniti pravim, no pripremite se na brigu o zalijevanju, predađivanju i obrezivanju ako se odlučite za ovu opciju.

Prigrlite prirodno svjetlo

Koliko se možete poigrati s prirodnim svjetlom naravno ovisi o položaju vaše sobe. No, ako imate tu mogućnost odbacite tamne i teške zavjese, skinite roletne i upotrijebite ogledala preko puta prozora kako biste stvorili dojam prozračnosti u svom domu.

Poigrajte se lampicama

Trakasta svjetla i lampice u nizu ove su godine posebno popularne i to zato što s njima možete biti jako kreativni. Najpopularniji položaj trakastih led svjetala je duž stropa ili u kutovima sobe. Također, mnogi ih koriste kao pozadinsko osvjetljenje za ogledala, uzglavlja ili stolove. Mnogi setovi rasvjetnih traka omogućuju vam promjenu boja pritiskom na gumb ili čak sinkronizaciju svjetla s glazbom. Na taj način možete prilagoditi rasvjetu svom raspoloženju.

Isprobajte minimalističke svijeće

Minimalističke svijeće ove su godine super popularan trend uređenja doma.  Postoji toliko mnogo oblika, stilova i boja koje možete izabrati, tako da možete pronaći pravu svijeću za bilo koju atmosferu. Najpopularniji izbor su svijeće s mjehurićima i skulpturalne svijeće u krem ​​ili pastelnim nijansama.

Objesite tapiserije ili druge komade tkanine na zidove

Tapiserije i zidne tapiserije u trendu su cijele godine, a domu daju posebnu udobnost I umjetnički štih. Najpopularniji način korištenja tapiserija je pokrivanje zida iza kreveta, poput improviziranog uzglavlja.

Koristite ogledala

Ogledala mijenjaju pravila igre za male prostorije, a mogu poslužiti i za prekrasan dekor. Trenutno su ogledala nepravilnog oblika najmodernija. Također je popularno grupirati nekoliko malih zrcala zajedno.

Isprobajte neonske znakove

Neonske reklame popularne su u dekoraciji već pola desetljeća, a trend je još uvijek jak! One se mogu koristiti za unošenje vaše osobnosti u prostor. Možete kupiti već izrađene znakove, ali mnoge platforme poput Amazona omogućuju vam personaliziranje znakova odabirom teksta i boje po vašem izboru.

Upotrijebite ukrasne jastuke, navlake i prostirke

Kako biste svom prostoru dodali toplinu upotrijebite ukrasne jastuke, navlake i tepihe. Odabirom teksture i boje uvijek se možete poigrati i spojiti estetiku i funkcionalnost.

FOTO: UNSPLASH