LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Smještaj u Zagrebu

Znate li da u domu ne smijete koristiti pojedine električne uređaje, uključujući TV?

Studentski domovi ponekad imaju neobična pravila koja, iako zamišljena radi održavanja reda i discipline, često izazivaju nevjericu među studentima.

Studentski domovi ponekad imaju neobična pravila koja, iako zamišljena radi održavanja reda i discipline, često izazivaju nevjericu među studentima.

Studentski domovi često imaju strog pravilnik koji regulira svakodnevni život studenata. Dok su neka pravila razumljiva i nužna za održavanje reda i sigurnosti, neka su zagonetnija i mogu se činiti čudnima. U ovom članku razmotrit ćemo nekoliko pravila koja su se pokazala osobito neobičnima.
 

Sušenje rublja i ostavljanje obuće u hodnicima


Zagrebački SC objavio konačne rezultate natječaja za studentski smještaj, provjerite detaljno bodovanje


Jedno od pravila koja često izaziva zbunjenost među studentima je zabrana sušenja rublja i ostavljanja obuće u hodnicima, iako to pravilo poštuje jako mali broj studenata. Dok je razumljivo da se takvi postupci mogu smatrati neurednima i mogu ometati prolaz, studenti se često pitaju zašto ne postoji poseban prostor za sušenje rublja ili barem više sušilica.
 

Držanje i upotreba trošila električne energije


Studentski centar u Zagrebu objavio rješenja prigovora za studentski smještaj


Zabranjeno je korištenje pojedinih uređaja koji troše veliku količinu energije, kao što su grijalice ili električna kuhala. To pravilo se često objašnjava potrebom za smanjenjem troškova energije i prevencijom preopterećenja električnih instalacija. Međutim, studenti često smatraju da je takvo ograničenje nepraktično, osobito tijekom hladnijih mjeseci kada dodatni izvor topline može biti prijeko potreban.
 

Držanje televizora u sobi


Drugi krug prijava za smještaj u studentskom domu u Požegi otvoren još par dana


Zabranjeno je i držanje televizora u sobama. Iako je to pravilo namijenjeno održavanju mirnog okruženja i sprječavanju ometanja drugih studenata, ono može biti frustrirajuće za one koji žele gledati televiziju u privatnosti svoje sobe. U nekim domovima, razlog za to pravilo može biti potreba za smanjenjem buke i povećanjem društvenih interakcija među studentima, dok se u drugim slučajevima može odnositi na sigurnosne ili tehničke aspekte.
IZVOR: DOMSKI PRAVILNIK SCZG
FOTO: PEXELS