LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Domski pravilnik

Došao je kraj držanju električnih vozila u studentskim sobama, a evo što ako prekrišite odredbu SC-a

Studentski centar u Zagrebu zabranjuje držanje i punjenje električnih vozila u studentskim sobama i paviljonima zbog sigurnosnih rizika i prostora, a kršenje ove odredbe smatra se težim disciplinskim prekršajem prema Pravilniku o domskom redu.

Studentski centar u Zagrebu zabranjuje držanje i punjenje električnih vozila u studentskim sobama i paviljonima zbog sigurnosnih rizika i prostora, a kršenje ove odredbe smatra se težim disciplinskim prekršajem prema Pravilniku o domskom redu.

Studentski centar u Zagrebu obavještava sve studente-stanare da je strogo zabranjeno držanje električnih vozila u studentskim sobama i ostalim prostorijama paviljona. Kršenje ove zabrane smatra se težim disciplinskim prekršajem, a odluka je donesena zbog sigurnosnih i praktičnih razloga koji se tiču svih korisnika studentskih domova.
 

Baterijski i ventilacijski rizici


Znate li da u domu ne smijete koristiti pojedine električne uređaje, uključujući TV?


Električna vozila poput romobila, koja koriste litij-ionske baterije, mogu predstavljati ozbiljan rizik ako se nepravilno koriste ili skladište. Oštećene baterije mogu dovesti do pregrijavanja, curenja te u najgorem slučaju izazvati požar. Također, ako se baterija pregrije ili ošteti, može ispuštati štetne plinove, što u slabo ventiliranoj sobi može predstavljati ozbiljan zdravstveni rizik za stanare.
 

Problemi s prostorom i sigurnošću


Postoji alat za izračun bodova za studentski dom, provjerili smo kako radi


Osim sigurnosnih rizika držanje električnog vozila u studentskoj sobi može značajno ograničiti prostor, otežati kretanje te stvoriti neuredno okruženje. U hitnim situacijama poput evakuacije prisutnost vozila može zakrčiti puteve i dodatno ugroziti sigurnost stanara. Također, vozilo može privući neželjenu pažnju u blizini ostalih soba, što povećava rizik od krađe ili drugih neugodnih situacija.
 

Pravilnik o domskom redu


Prijave za jednokrevetne sobe u Zagrebu: cilj je izrada liste prema težini zdravstvenih teškoća


Ova zabrana jasno je regulirana Pravilnikom o domskom redu SCZG-a, koji propisuje uvjete boravka u studentskim domovima. Uz zabranu držanja, punjenje električnih vozila također je strogo zabranjeno u studentskim sobama i zajedničkim prostorijama. Stanarima se savjetuje da poštuju ove odredbe kako bi se izbjegli disciplinski prekršaji i osigurala sigurnost svih stanara.
IZVOR: SCZG
FOTO: SCZG / CANVA