LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Čitatelji pišu

Učenica napisala pjesmu Oliveru; ispunili smo joj želju i objavili je – jer je vrijedi pročitati

Donosimo pjesmu „Brod u sjeni” koju je napisala učenica prvog razreda srednje škole za svojega idola – neprežaljenoga Olivera Dragojevića.

Donosimo pjesmu „Brod u sjeni” koju je napisala učenica prvog razreda srednje škole za svojega idola – neprežaljenoga Olivera Dragojevića.

Na adresu redakcije portala Studentski.hr javila se Anamaria Opačak, učenica prvog razreda Ekonomsko-birotehničke škole u Slavonskom Brodu, sa željom da objavimo njenu pjesmu posvećenu neprežaljenome Oliveru Dragojeviću. Donosimo je u nastavku jer smatramo da doista vrijedi pročitati je.

– Ta je pjesma namijenjena mome idolu, nikada neprežaljenome Oliveru Dragojeviću. On je brod koji je otišao, no ipak svraća u luku, u svoj dom. Bez obzira što ga nema fizički, on se nalazi u srcu, u duši i u mislima. U svim se svojim pjesmama nalazi, osjetim njegovo more kroz svaku njegovu izrečenu riječ. – govori nam Anamaria.

Ona već neko vrijeme piše. Uz to što se sa svojim literarnim ostvarenjima pojavljivala na natjecanju LiDrAnO, neka su objavljivana na raznim književnim web-stranicama. 

Što kažete na njen Brod u sjeni?

 

BROD U SJENI

 

Brod zalutao u sjeni mraka,

sunca zlatnoga ljepotu krije.

Kroz sjenu prodire sunčeva zraka,

i neizmjernom toplinom žarko sije.

 

Vali ga morski gutaju,

već u magli nestao je davno.

Divi se zvijezdama što sjaju,

i put svoj nastavlja ravno.

 

Oj, stigao sam ti, moja luko,

srce svoje vratio na mjesto.

Brod taj odavno se nasuk'o,

i obeć'o da svraćat će često.

FOTO: FLICKR