LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nije sve tako crno

Studentica uspjela nasmijati Zagrepčane recitacijom cajke „Tresi tresi” nakon snažnog potresa

Studentica politologije i novinarstva na FPZG-u oduševila korisnike Instagrama unikatnom idejom. Riječ je o Instagram profilu pod nazivom Turbofolk poezija.

Studentica politologije i novinarstva na FPZG-u oduševila korisnike Instagrama unikatnom idejom. Riječ je o Instagram profilu pod nazivom Turbofolk poezija.

Nina Skočak, studentica politologije i novinarstva na FPZG-u, potaknuta srpskom emisijom AmiG show u kojoj voditelj svojim gostima zadaje razne zadatke, pa tako i da čitaju cajke, dobila je inspiraciju tijekom učenja za kolokvij da i ona isproba tako nešto.

Snimila se kako čita pjesmu MC Stojana Kakva guza i poslala prijateljicama. Prijateljica Latica toliko se oduševila da je to objavila na svoj story na Instagramu. Zatim se javilo jako puno oduševljenih ljudi, pa je to nastavila objavljivati na svom privatnom profilu.

I tako je stvorila ideju – ideju da otvori Instagram profil pod nazivom Turbofolk poezija na kojemu objavljuje videe u kojima recitira stihove cajki. Profil je u vrlo brzom vremenu privukao dosta pratitelja te ih trenutno broji više od 7000. Za sada, Nina je objavila pet videa koji se ističu i zbog njenog osobnog outfita.

Za sebe kaže da je dosta akademski nastrojena i štreberski tip te misli da se dosta ljudi, pogotovo kolege s faksa, iznenadilo kada je počela s ovom genijalnom idejom.

– Da, i privatno slušam cajke! Moji pratitelji misle da prezirem cajke i da sam se zato odlučila na ovo, ali ne. Ovo radim jer je zabavno, ali da su neki tekstovi toliko bizarni, jesu. I pokušavam ukazati na to.  Često se nađem u situaciji kad mi bude neugodno pjevati neke tekstove. Slušam pjesmu i mislim si  „Pa tko je ovo uspio smislit?“. Nadam se da na ovakav način i drugi ljudi postaju toga svjesni. – izjavila je studentica Nina

Posljednji videohit na njenom profilu vezan je za snažan potres koji je pogodio Zagreb. Unatoč svom crnilu nasmijala je Zagrepčane te snimila video u kojemu recitira cajku Tresi tresi te skupila više od 12 000 pregleda.

Turbofolk_poezija; FOTO: Screenshot Instagram
 

Što se tiče planova za razvoj stranice, još uvijek ne planira ništa specifično. Kaže da će sigurno još neko vrijeme pustiti da sve teče svojim tokom, a onda planira snimati turbofolk poeziju, duete i slično:

– O YouTubeu još ne razmišljam, iskreno mislim da ovakva vrsta nije baš pogodna za YouTube. No, ostavit ću sva vrata otvorena, pa što bude, bit će.

Nadodaje da sama bira sve pjesme koje recitira jer dobro poznaje tu vrstu glazbe, pa točno zna što prolazi, a što ne. Također, recitira cajke jer definitivno ima najviše materijala za tekstove, ali pronašla je i neke druge žanrove koji su dobri kandidati.

Iako trenutno radi kao spikerica za reklame na jednom radiju, još uvijek ne zna čime se točno želi baviti, ali je zasad najviše zanima politička komunikacija i odnosi s javnošću. Nakon fakulteta planira ubrzo i na doktorat.

FOTO: NINA SKOČAK