LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Savjeti za čišćenje

Raznim sredstvima možete oštetiti ekran laptopa: evo kako ga očistiti na pravilan način, bez neugodnih posljedica

Obična voda iz pipe može sadržavati štetne minerale pa se, u slučaju potrebe za tekućinom, preporučuje korištenje destilirane vode.

Obična voda iz pipe može sadržavati štetne minerale pa se, u slučaju potrebe za tekućinom, preporučuje korištenje destilirane vode.

Prije svega, valja naglasiti kako postoje različite vrste ekrana. Stoga se postupak čišćenja može razlikovati za pojedine proizvođače i najbolje je detaljno pročitati korisnički priručnik.

„Voda za mir“: hibridni događaj Getehničkog fakulteta u čast Dana vode


Univerzalna pravila kazuju kako ni u kojem slučaju ne treba koristiti sredstva za čišćenje stakala. Amonijak, koji je glavni sastojak većine sredstava za čišćenje prozora, izbjeljivač, aceton, propilen glikol i drugi rastvarači i sredstva za čišćenje u domaćinstvu, mogu nagrizati zaštitni premaz na vašem ekranu i uzrokovati promjenu boje, ogrebotine i mrlje, piše Večernji list.

Studenti, počistite svoje sobe: počinje sanitarna inspekcija u ovom domu!


Obična voda iz pipe može sadržavati štetne minerale pa se, u slučaju potrebe za tekućinom, preporučuje korištenje destilirane vode. Tekućinu bilo koje vrste treba nanijeti na krpu od mikrovlakana, a nikako direktno na ekran. U procesu činjenja, laptop obavezno mora biti isključen, a treba pripaziti i na pritisak, odnosno preporučuje se izbjegavanje bilo kakve vrste struganja, ribanja, pritiskanja i slično.
 

IZVOR: VEČERNJI LIST
FOTO: UNSPLASH