LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Korisne aplikacije

Učite na laptopu, ali vas stalno nešto ometa? Evo nekoliko rješenja!

Aplikacije kao što su Forest, Cold Turkey, Focus@Will, RescueTime i Toggl Track pomažu poboljšati fokus i produktivnost blokiranjem distrakcija, optimizacijom vremena i motiviranjem kroz kreativne metode.

Aplikacije kao što su Forest, Cold Turkey, Focus@Will, RescueTime i Toggl Track pomažu poboljšati fokus i produktivnost blokiranjem distrakcija, optimizacijom vremena i motiviranjem kroz kreativne metode.

Učenje preko laptopa može biti pravi izazov u svijetu prepunom distrakcija. Društvene mreže, e-pošta, pa čak i obavijesti mogu značajno umanjiti našu produktivnost. Srećom, postoje aplikacije koje vam mogu pomoći da se fokusirate na zadatke i održite koncentraciju. U nastavku vam donosimo pet aplikacija koje će poboljšati vašu sposobnost fokusiranja.
 

1. Forest – motivacija kroz virtualna stabla


Forest je kreativna aplikacija koja koristi jednostavan, ali učinkovit princip za povećanje fokusa. Kada pokrenete aplikaciju, posadite virtualno stablo koje raste dok ostajete koncentrirani. Ako napustite aplikaciju i krenete surfati, vaše stablo vene. Ta metoda pruža vizualnu motivaciju za ostankom usredotočenosti i potiče korisnike da izbjegavaju nepotrebne prekide.

Online posao: koje su prednosti i nedostaci rada od kuće?


 

2. Cold Turkey – blokirajte ometajuće sadržaje


Cold Turkey je aplikacija koja vam omogućuje da privremeno blokirate pristup ometajućim web-stranicama i aplikacijama. Možete postaviti vremenske blokade za specifične sadržaje, što vam daje potrebni prostor za nesmetano učenje. Ta aplikacija posebno je korisna za one koji imaju naviku nesvjesno odlaziti na društvene mreže ili zabavne portale.
 

3. Focus@Will – glazba za bolju koncentraciju  


5 stvari koje vam ne trebaju za polazak na fakultet


Focus@Will je aplikacija koja koristi znanstveno dizajniranu glazbu kako bi poboljšala vašu produktivnost. Odabrane glazbene podloge optimizirane su za različite vrste zadataka i pomažu smanjiti distrakcije, osobito kod onih koji se lakše fokusiraju uz zvuk u pozadini. To je idealna aplikacija za one koji vole učiti uz glazbu, ali im klasične playliste smetaju u koncentraciji.
 

4. RescueTime – pratite svoje vrijeme


RescueTime prati kako provodite vrijeme na svom računalu i pruža detaljne izvještaje o vašoj produktivnosti. Ta aplikacija može vam pomoći identificirati navike koje vam oduzimaju previše vremena i omogućuje postavljanje ciljeva. Također, možete postaviti upozorenja ili blokirati određene web-stranice kada premašite zadano vrijeme.

Raznim sredstvima možete oštetiti ekran laptopa: evo kako ga očistiti na pravilan način, bez neugodnih posljedica


 

5. Toggl Track – organizirajte svoje vrijeme  


Toggl Track je jednostavna aplikacija za praćenje vremena koja vam omogućuje da pratite koliko vremena trošite na različite zadatke. Omogućuje bolju organizaciju i analizu vašeg vremena, što vam može pomoći u uspostavi boljih radnih navika i povećanju produktivnosti.
IZVOR: FOREST / COLD TURKEY / FOCUS WILL / RESCUE TIME / TOGGL
FOTO: PEXELS