Preporuke HZJZ-a
Promjene u kafićima i restoranima: mogu raditi dulje, još nema zadržavanja za šankom
Ukida se odluka o ograničenju radnog vremena ugostiteljskih objekata, a ostale epidemiološke mjere HZJZ zasad nije promijenio.
Ukida se odluka o ograničenju radnog vremena ugostiteljskih objekata, a ostale epidemiološke mjere HZJZ zasad nije promijenio.
Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je 21. svibnja nove preporuke za rad ugostiteljskih objekata. Kafićima i restoranima sada je dozvoljeno raditi po radnom vremenu po kojem su radili i prije pandemije koronavirusa, odnosno ukida se odluka da je ono ograničeno na period od 6:00 do 23:00.
Ipak, preostale epidemiološke mjere ostaju nepromijenjene. Nužno je održavati razmak između stolova od minimalno 1,5 metar. Obvezna je tako i dezinfekcija kako ruku tako i stolova.
Još uvijek ništa od zadržavanja za šankom, izuzev prilikom naručivanja, ni od posluživanja grickalica u zdjelicama po stolovima. Na stolovima se ne smiju ostavljati ni začini u restoranima.
Dezinfekcijsko sredstvo na ulazu i dalje treba dočekivati posjetitelje.
Ipak, preostale epidemiološke mjere ostaju nepromijenjene. Nužno je održavati razmak između stolova od minimalno 1,5 metar. Obvezna je tako i dezinfekcija kako ruku tako i stolova.
Vezano: Zabilježena 3 nova slučaja koronavirusa u dvjema županijama
Još uvijek ništa od zadržavanja za šankom, izuzev prilikom naručivanja, ni od posluživanja grickalica u zdjelicama po stolovima. Na stolovima se ne smiju ostavljati ni začini u restoranima.
Dezinfekcijsko sredstvo na ulazu i dalje treba dočekivati posjetitelje.
OZNAKE:
FOTO:
FLICKR