ZBOG ZADRŽAVNJA VLAGE
Ovo su predmeti u kućanstvu s najviše bakterija, preporuka je prati ih što češće
Ovo su često korišteni predmeti pa se bakterije s njih mogu prenijeti i na hranu koja može uzrokovati želučane zdravstvene probleme, ako je riječ o kuhinjskoj krpi. Iste probleme može prouzrokovati i ručnik koji se koristi na licu.

Ovo su često korišteni predmeti pa se bakterije s njih mogu prenijeti i na hranu koja može uzrokovati želučane zdravstvene probleme, ako je riječ o kuhinjskoj krpi. Iste probleme može prouzrokovati i ručnik koji se koristi na licu.
Rekli su nam da puno baketerija imamo na našim mobilnim telefonima, kvakama vrata, daljninskim upravljačima i mnogim drugim stvarima. Međutim, rijetko su nam prebacivali fokus na to da se velika količina bakterija može zadržavati i na vlažnoj tkanini. Kako piše Novi list, stručnjaci su analizirali kuhinjske krpe i ručnike te otkrili da bi oni mogli biti pravo leglo bakterija.
Zašto je tome tako može se naći u činjenici da ručnici i kuhinjske krpe zadržavaju vlagu i time postaju plodno tolo za razmnožavanje bakterija, a ako to koristimo na licu ili intimnim dijelovima, mikroorganizmi s tih površina lako dospijevaju u našo tijelo.
Ovo su često korišteni predmeti pa se bakterije s njih mogu prenijeti i na hranu koja može uzrokovati želučane zdravstvene probleme, ako je riječ o kuhinjskoj krpi. Iste probleme može prouzrokovati i ručnik koji se koristi na licu.
Zato je savjet ove tkanine prati barem jednom tjedno i to na 90 stupnjeva. Na nižim temperaturama bakterije će potencijalno preživjeti te nećete riješiti problem.
Također, neki od savjeta prilikom pranja i kasnijeg sušenja su:
- Nakon pranja vrlo dobro ih osušite kako biste izbjegli stvaranje plijesni.
- Koristite ocat umjesto omekšivača kako biste uklonili neugodne mirise.
- Kako biste produžili vrijeme između jednog i drugog pranja, kuhinjske krpe možete uroniti u razrijeđenu otopinu izbjeljivača (dvije žličice izbjeljivača na litru vode), ostaviti ih da se namaču nekoliko minuta i zatim ih ostaviti da se osuše.
OZNAKE:
IZVOR:
NOVI LIST
FOTO:
STUDENTSKI.HR VIA CANVA